Boks

Joe Joyce objasnio što Fury mora učiniti kako bi spriječio Usyka da bude uspješniji

Boksački fanovi željno iščekuju jednu od najvećih borbi u zadnjih nekoliko desetljeća, meč za naslov apsolutnog prvaka teške kategorije između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka.

Njihov dvoboj u kojem će se konačno ujediniti naslovi teške kategorije, prvi put od 1999. kada je to uspjelo Lennoxu Lewisu, dogodit će se 17. veljače na priredbi u Saudijskoj Arabiji.

Joyce se 2015. borio protiv Usyka kao amater i tada je izgubio svih pet rundi. No godinu kasnije Joe je osvojio srebrnu olimpijsku medalju u Riju nakon poraza u finalu protiv Tonyja Yoke.

Britanac je od tada izborio 15 profesionalnih pobjeda u nizu i osvojio pojas privremenog WBO-ovog prvaka.

No Juggernautov pohod na vrh je labi zaustavio Kinez Zhilei Zhang koji ga je dvaput pobijedio i to oba puta nokautom.

Joyce je u posljednjem intervjuu iznio detaljnu prognozu za meča između Furyja i Usyka, a na pitanje tko će pobijediti ima jasan odgovor.

– Razmišljao sam o Furyju, on je veći i može se osloniti na Usyka. Sigurno zna kako izbaciti protivnika iz takta i onda tražiti nokaut. Zadaje manje udaraca od Usyka, ali ima veći domet, snažan i brz udarac – kaže Joe Joyce i dodaje:

– Usyk će pokušati smanjivati ​​udaljenost, ima vrlo dobar IQ i sjajno bočno kretanje. Zadaje mnogo udaraca i tako bi mogao nadmašiti Furyja.

Joyce je pokušao objasniti što Fury mora učiniti kako bi spriječio Usyka da bude uspješniji.

– Fury na neki način mora spriječiti da mu se Usyk previše približi ili tražiti nešto kako bi protivnika izbacio iz ritma. Usyk je vrlo inteligentan borac, brz je i zadaje mnogo udaraca, a ima i čvrstu bradu. To će biti sjajna borba, obojica su na vrhuncu i veselim se njihovom meču – rekao je Joe Joyce, te prognozirao pobjednika:

– Reći ću Fury.

Odgovori

Back to top button