Boks

I Hrgović kritizirao Furyja: Prihvatio je meč s Ngannouom i pokazao nepoštovanje prema boksu

Svjetski boksački prvak Tyson Fury nedavno je dogovorio borbu protiv bivšeg UFC-ovog borca Francisa Ngannoua.

Njihov boksački meč dogodit će se 28. listopada na priredbi u Saudijskoj Arabiji.

Nekadašnjem prvaku teške kategorije najveće svjetske MMA organizacije bit će to prvi boksački meč u profesionalnoj karijeri.

Okršaj će se održati prema službenim boksačkim pravilima, a ulog u borbi neće biti WBC-ov pojas koji je u vlasništvu Kralja Cigana. Taj će meč obojici donijeti veliku novčanu zaradu.

Dosad su mnogi kritizirali Furyja što je dogovorio dvoboj s kamerunskim udaračem kojem će to biti debi u boksačkom ringu, a istog je mišljenja i najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović.

– To će biti lagan posao za dobru zaradu. Nemam ništa protiv takvih borbi, ali kada možemo imati apsolutnog prvaka teške kategorije to nije dobar potez. Fury blokira cijelu diviziju – rekao je nedavno Filip Hrgović i dodao:

– Prihvaćanjem meča protiv Ngannoua pokazao je nepoštivanje prema boksu. Fury se prvo trebao boriti za ujedinjenje pojaseva, pa tek onda je mogao dogovarati takve mečeve. Sada je ispalo nepošteno i glupo.

Hrga ne sumnja kako će u tom meču Fury bez problema pobijediti Ngannoua.

– Fury će imati lagan zadatak i naravno da će pobijediti. Obojica će zaraditi ogroman novac. Dobro za njih, ali nepošteno prema boksu – podvukao je Filip Hrgović.

Odgovori

Back to top button