Boks

Hrvatski reprezentativci otputovali u Beograd na pripreme uoči EP-a

Dok je u Poreču sve spremno za početak Europskog prvenstva za mlađe seniore i mlađe seniorke (dvorana Intersport, Plava laguna Poreč od 2. do 15. travnja 2024.), najbolji hrvatski seniori i seniorke pripremaju se za Europsko seniorsko prvenstvo u Beogradu (od 18. do 28. travnja 2024.), piše na službenoj stranici HBS-a.

Hrvatski seniorski reprezentativci otputovali su u Beograd gdje će do subote, 6. travnja trenirati i imati sparing u međunarodnom pripremnom kampu u sportskom centru Košutnjak uoči Europskog prvenstva koje će se održati u sportskoj dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ (Pionir).

U Beogradu će se u međunarodnom kampu, uz reprezentativce drugih europskih država, pripremati,

BOKSAČI:

57 kg: Vide Prkačin (Torcida Split)
60 kg: Matej Zebić (Pauk Split)
71 kg: Petar Krešimir Knežević (Sv. Donat Zadar)
75 kg: Gabriel Debanić (Leona Zagreb)
80 kg: Gabrijel Veočić (Brod SB)
+92kg: Luka Pratljačić (Osijek)

BOKSAČICE:

57 kg: Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb)
60 kg: Dea Bolanča (Pit Bull Split).

Pripreme će voditi izbornik seniora Pero Veočić i izbornik U-22 Danijel Vekić, a s reprezentacijom je i trener Mario Preskar.

Uoči odlaska za Beograd, za mjesto u reprezentaciji za EP u kategoriji do 71 kg, izborni sparing odradili su Zadranin Petar Krešimir Knežević i Mateo Paulinić (Rovinj), srebrni i brončani s posljednjeg Prvenstva Hrvatske (prvak Marko Zeljko priprema se na Kubi).

Na izbornom sparingu mjesto u reprezentaciji za EP potvrdio je Zadranin Knežević (20) koji se u ožujku kao naš najmlađi reprezentativac borio i na olimpijskim kvalifikacijama u Italiji na kojima je nakon startne pobjede bio zaustavljen u drugom meču u 1/16 finala.

Izborni meč za mjesto u reprezentaciji na nedavnom 7. kolu Hrvatske boksačke lige imali su i u teškoj kategoriji do 92 kg Aron Vrnoga Gregorio (Joker Split) i Marko Pratljačić (Osijek) u kojem je bolji bio viceprvak države Gregorio (višestruki prvak Marko Čalić preskače EP kako bi se maksimalno fokusirao i pripremio za drugi kvalifikacijski olimpijski turnir krajem svibnja u Bangkoku).

Izbornik Pero Veočić, olimpijac Gabrijel Veočić i superteškaš Luka Pratljačić za Beograd su otputovali iz Slavonskog Broda, odnosno Osijeka, dok se glavnina reprezentacija pod vodstvom izbornika U-22 Danijela Vekića okupila i krenula iz Zagreba ispred ureda Hrvatskog boksačkog saveza.

Odgovori

Back to top button