Boks

Hrvatski boksači osigurali pet borbi za medalje na Europskom juniorskom prvenstvu u Ploiestiju

U nedjeljnim mečevima na Europskom juniorskom prvenstvu u Ploiestiju (Rumunjska) mladi hrvatski boksači ostvarili su tri pobjede: Matija Berend, Dominik Palić i Ivan Jukičić, piše na službenoj stranici HBS-a.

Brođanin Ivan Jukičić i Dominik Palić pobjedama su se plasirali u četvrtfinale i borbe za medalje, a četvrti hrvatski reprezentativac koji se borio u nedjelju, Niko Goreta izgubio je jednoglasnom odlukom od domaćeg Rumunja Stefana Marija Teodosescua.

Nakon uvodnih borbi na Europskom prvenstvu za juniore i juniorke zasad imamo petoro predstavnika u četvrtfinalima u borbama za medalje: Ivan Jukičić (80 kg), Dominik Palić (70 kg) i Anđelina Filipović (60 kg), te Dorotea i Gabriela Vencl koje je ždrijeb izravno stavio u četvrtfinala kategorija do 63 kg i 54 kg.

Od Europskog juniorskog prvenstva dosad su se od naših reprezentativaca oprostili Mario Nakić (50 kg), Šime Čerina (+80 kg) i Niko Goreta (75 kg) koji su poraženi u prvim borbama.

Anđelina Filipović (60 kg, BK Kutina) prva je u subotu, 22. VII. izborila četvrtfinale uvjerljivom pobjedom 5:0 nad domaćom Rumunjkom Carlom Ionelom Sorin Granceom i borit će se za medalju na EP-u u srijedu, 26. srpnja protiv Turkinje Busenur Yazan.

Matija Berend (63 kg, Ronin Križevci) u nedjelju je uvjerljivo pobijedio Mađara Andrasa Mailata s čistih 5:0 i već u ponedjeljak, 24. VII. borit će se u osmini finala protiv Bugarina Rusija Martinova Pesheva.

Dominik Palić (70 kg, Kralj Tomislav Zagreb) u kategoriji do 70 kg svladao je dominantno Litavca Vasiliauskasa Dovydasa prekidom u drugoj rundi i izborio četvrtfinale u srijedu, 26. srpnja protiv reprezentativca Bosne i Hercegovine Tarika Kunovca (pobijedio reprezentativca Slovenije Alekseja Tandlera).

Ivan Jukičić (80 kg, Brod) u kategoriji do 80 kg u jednom od najboljih mečeva dana, oštrom i uzbudljivom, nadvisio je Grka Konstantinosa Demertzidisa podijeljenom odlukom 3:2. Jukičić je već nakon dvije runde imao bodovno riješen meč (20:18 kod trojice sudaca), a do kraja je morao boksati koncentrirano i punom snagom protiv snažnog grčkog suparnika.

U četvrtfinalu, u srijedu za medalju će se boriti protiv Izraelca Erica Lalmieva koji je prekidom pobijedio predstavnika Crne Gore.

U ponedjeljak, 24. srpnja 2023. godine borit će se:

ASLLAN KRASNIQI (Rekord Zagreb) u kategoriji do 57 kg protiv Čeha Tomasa Glovcika (16. meč iza 13.00 sati)

ANA JUKIČIĆ (Brod SB) u kategoriji do 57 kg protiv Engleskinje Elle-Mae Lonsdale (2. meč iza 17.30 sati)

MATE JUKIĆ (Osijek) u kategoriji do 60 kg protiv Latvijca Nordsa Rubensa-Koblencsa (6. meča iza 17.30 sati)

MATIJA BEREND (Ronin Križevci) u kategoriji do 63 kg protiv Bugarina Rusija Martinova Pesheva.

Hrvatska pod vodstvom izbornika Marina Morića i Roberta Herića, te trenera Vedrana Bajle na Europskom juniorskom prvenstvu nastupa ukupno s 10 juniora i 4 juniorke. Zasad su iz natjecanja ispala trojica juniora, a već petoro predstavnika imamo u četvrtfinalima u borbama za medalje.

Odgovori

Back to top button