Boks

Hrvatska reprezentacija u jakom sastavu na Prvenstvu Balkana u Zagrebu

U srijedu, 5. svibnja 2021. godine u Zagrebu počinje Prvenstvo Balkana u boksu za seniorke i seniore. U srijedu stižu reprezentacije i okupljaju se šefovi delegacija na Tehničkom sastanku, a predvečer će biti održan ždrijeb po kategorijama, piše na službenom stranici HBS-a.

Uvodne borbe u Boksačkom centru Zagreb počinju u četvrtak, 6. svibnja od 16 sati. Popodnevni program u petak, 7. svibnja počinje u 13 sati, kao i u subotu, 8. svibnja 2021.

Finalne borbe na rasporedu su u nedjelju, 9. svibnja u 16 sati uz izravni TV-prijenos na Sportskoj televiziji.

Prvenstvo će se odvijati prema utvrđenim protokolima za odvijanje sportskih natjecanja u uvjetima pandemije i poštivanje svih epidemioloških mjera, bez prisustva gledatelja.

Uz odvijanje mečeva, u Zagrebu će se održati i seminar i polaganje za suce međunarodnog ranga.

Na Prvenstvu Balkana natjecat će se boksačice i boksači iz deset zemalja jugoistočne Europe – domaćina Hrvatske, te Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kosova, Albanije, Sjeverne Makedonije, Rumunjske i Grčke.

Reprezentacije Bugarske i Turske odustale su zbog pogoršanja epidemiološke situacije u njihovim zemljama, a put u Zagreb otkazala je i Moldavija.

Hrvatska će nastupiti u vrlo jakom sastavu kojeg će predvoditi olimpijski kandidat Marko Milun i kandidatkinje Nikolina Ćaćić i Marija Malenica.

Sastav Hrvatske po kategorijama – boksačice: Nikolina Ćaćić (57 kg), Marija Malenica (60 kg), Sara Kos (64 kg), Lucija Ščrbec (71 kg) i Ivana Brnić (81 kg);

boksači po izboru izbornika Dorijana Čalića: Filip Kolar (56 kg), Diego Mamić (60 kg), Filip Poturović (64 kg), Petar Cetinić (69 kg), Noa Ježek (75 kg), Matej Uremović (81 kg), Toni Filipi (91 kg) i Marko Milun (+91 kg).

Odgovori

Back to top button