Boks

Furyjev trener hvali Oleksandra Usyka: On je opasan protivnik

I dok se s nestrpljenjem čekaju bilo kakve vijesti o mogućem boksačkom okršaju za ujedinjenje naslova teške kategorije između Tyson Furyja i Oleksandra Usyka, mnogi se upuštaju u analizu potencijalnog dvoboja.

Među njima je i Furyjev trener Sugarhill Steward koji hvali Oleksandra Usyka, koji je nedavno u revanšu ponovno pobijedio Anthonyja Joshuu, te obranio WBA, WBO, IBF i IBO pojas prvaka.

– Usyk je opasan jer zna kako pobijediti, on je stvarno dobar borac. Volim gledati njegove mečeve i sviđaju mi se stvari koje radi. On je opasan za svakog borca, pa tako i za Tysona Furyja. Jednostavno zna kako pobijediti – ponovio je Sugarhill Steward i nastavio:

– Meč bi zbog toga mogao biti zanimljiv. Tyson je nekoliko puta u karijeri bio uzdrman, a Usyk zna nokautirati protivnika. To je teška kategorija gdje svaki boksač može nokautirati protivnika. Zato je teška kategorija kraljevska kategorija, jer pruža veliko uzbuđenje. To su veliki dečki!

Furyjev trener dodatno je analizirao vještine ukrajinskog boksača.

– Usyk se sjajno kreće i to svi znamo. To je problem za svakoga, bez obzira je li protivnik velik ili malen. On boksa iz toliko različitih kuteva i napada sa svih strana. Neke poteze ne može isplanirati unaprijed, pa ih improvizira tijekom borbe – podvukao je Sugarhill Steward.

Odgovori

Back to top button