Boks

Fury vjeruje kako će lakoćom svladati Usyka: Još se taj nije rodio koji mene može pobijediti

Tyson Fury sumnja kako Oleksandr Usyk može izdržati iste udarce kao Derek Chisora​, kojeg je početkom prosinca pobijedio u njihovoj trilogiji.

Uskoro bi se trebalo znati hoće li WBC-ov prvak teške kategorija sljedeće godine boksati protiv Usyka za ujedinjenje titula.

Kralj Cigana je nakon 2011. i 2014. ponovno nadjačao Chisoru prekidom u desetoj rundi, dok je Usyk u svom drugom meču u teškoj kategoriji (2020.) svladao Dereka jednoglasnom odlukom sudaca nakon 12. rundi.

Ukrajinac je među teškaše stigao kao apsolutni prvak cruiser kategorije.

Fury ističe kako je Usykov meč protiv Chisore dokaz da neće imati težak zadatak protiv Ukrajinca.

– Neće to biti teška borba – izjavio je Tyson Fury za iFL TV i dodao:

– Mislim da nije ni blizu tako teška, jer on nije kao stari Del Boy. Neće izdržati one udarce koje je Derek primio protiv mene. Kad gledam borbu između Usyka i Chisore, htjeli to ljudi priznati ili ne, to je bio meč 50-50, najviše 55-45. U toj borbi nije izgledalo da Derek nije dobio koju rundu, kao u meču protiv mene.

Oleksandr Usyk je u nedavnom revanšu još jednom pobijedio Anthonyja Joshuu te obranio WBA, IBF i WBO naslov prvaka teške kategorije.

Meč između Furyja i Usyka planira se dogovoriti u ožujku, vjerojatno negdje na Bliskom istoku.

– Još se taj nije rodio koji mene može pobijediti i to mogu dokazati protiv bilo koga – istaknuo je Tyson Fury, te nastavio:

– Stalno se moram dokazivati. Vidio sam mnogo sitnih boraca poput Usyka koji dođu to težine potrebne za tešku kategoriju i onda se žele boriti protiv pravog prvaka. Ne smijete nikoga podcijeniti, ali s obzirom na svoju trenutačnu formu to ću ja vrlo brzo riješiti. Hoću da on bude primjer drugima, a onda mu još dati revanš na Wembleyju.

Odgovori

Back to top button