Boks

Fury i Usyk to dobro znaju: Ući u ring protiv Joycea je nešto najbliže paklu na zemlji

Johnny Fisher, jedan od glavnih sparing partnera Joea Joycea, upozorio je kako će Juggernaut uskoro biti najbolji teškaš na svijetu.

Svoj zaključak je iznio nakon sparinga s Joyceom, jer mu Joe svaki put u ringu pripremi pakao.

Joyce je WBO-ov privremeni prvak i glavni kandidat za meč protiv pobjednika mogućeg okršaja za apsolutnog prvaka svijeta između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, koji bi se trebao dogoditi početkom sljedeće godine.

No prema dogovoru boksačkih organizacija, Joyce je tek treći u redu iza obaveznog WBA izazivača Daniela Duboisa i IBF-ovog kandidata Filipa Hrgovića.

No ne uspije li se dogovoriti meč za ujedinjenje naslova, tada bi se Joyce mogao boriti protiv Furyja za naslov WBC-ova prvaka teške kategorije.

Londončanin se nakon trijumfa protiv Josepha Parkera profiltrirao u boksača najviše razine i sljedeće godine mogao bi napasti svjetske naslove.

– Joyce je među prva tri najbolja boksača na svijetu. Svakome tko prati boks u teškoj kategoriji je jasno kako on sada pripada vrhu i traži meč za naslov svjetskog prvaka. A Joe to zaslužuje jer sam vidio kako se razvio u pravog borca – istaknuo je Johnny Fisher.

A tko bi mogao biti Joyceov sljedeći protivnik, kandidata ne nedostaje. Joe je prijetnja svakom teškašu na svijetu, tvrdi njegov suvježbač.

– Ima nevjerojatnu bradu, energiju i može udariti. On je spreman za 12 rundi, a to znaju i Fury i Usyk. Protiv koga god se borio priredit će im pravi pakao. Njegovi se protivnici moraju jako dobro pripremiti. Teško je s njim sparirati šest ili osam rundi, a ući u ring protiv njega to je nešto najbliže paklu na zemlji – podvukao je Johnny Fisher.

Odgovori

Back to top button