Boks

Frank Warren žestoko uzvratio Barryju McGuiganu zbog komentara o Tysonu Furyju

Nedavno je irski promotor i bivši profesionalni boksač Barry McGuigan podigao prašinu svojim komentarom vezanim za WBC-ovog prvaka Tysona Furyja.

McGugian je kazao kako Oleksandr Usyk može ozbiljno zaprijetiti Kralju Cigana za kojeg kaže da je dobar borac, ali njegov rekord ne sugerira više od toga…

Slavni Irac također smatra kako Fury nema čvrstu bradu i nije najbolji drugi iza Muhameda Alija.

Njegove izjave nisu se svidjele Furyju i članovima njegovog tima, a posebno promotoru Franku Warrenu, koji je odlučio odgovoriti McGugianu.

– Malo sam razočaran njegovim riječima. Što je to čvrsta brada? Pa Fury je pokazao kako se svaki put kada je pao na tlo može ustati i nastaviti borbu. Znate tko nije imao sjajnu bradu? Larry Holmes. Istina, mnogi nemaju čvrstu bradu… – rekao je Frank Warren, te se osvrnuo i na Furyjev omjer pobjeda i poraza:

– Gledaš Tysonov rekord? Pa otišao je u Njemačku i pobijedio najboljeg teškaša svoje generacije. Nije ga samo tukao, već mu je održao i boksačku lekciju… Otišao je u SAD, u dvorište drugog tipa, borio se protiv najvećeg udarača teške kategorije u zadnjih desetak godina, bio je bolji, ali meč je završio neodlučeno. Kasnije ga je dvaput pobijedio. Nije izgubio niti jedan meč u karijeri. Ne znam što još može učiniti. A da, može pobijediti samo najbolje iz svoje generacije.

Tyson Fury i Oleksandr Usyk boksaju 18. svibnja za ujedinjenje pojasa prvaka teške kategorije. Slavni promotor još je nekoliko rečenica posvetio McGuiganu.

– Ono što je Tyson dosad napravio je nemjerljivo, a 18. svibnja će pobijediti Usyka, najboljeg u svojoj generaciji. Barry to nikada nije napravio, on se nikada nije borio protiv Azume Nelsona, a nije imao ni revanš s Cruzom. Tyson s time nema problema, on se može boriti protiv svakog i nitko ga nije pobijedio.

Odgovori

Back to top button