Boks

Frank Warren brani Tysona Furyja: To je kao da se neki kult okomio na njega

Furyjev promotor Frank Warren ljutit je na one koji vjeruju da je Tyson namjerno inicirao ozljedu na sparingu kako bi dobio još tri mjeseca za pripreme za meč protiv Oleksandra Usyka.

Naime, Kralj Cigana je prošlog petka na sparingu s hrvatskim teškašem Agronom Smakićijem zaradio posjekotinu iznad desnog oka, te je otkazao meč s Ukrajincem koja je bila dogovorena za 17. veljače u Saudijskoj Arabiji.

Borba za ujedinjenje sva četiri glavna pojasa svjetskog prvaka teške kategorije odmah je dobila novi datum, pa bi se tako Fury i Usyk u ringu trebali naći 18. svibnja na istom mjestu, a bude li netko otkazao meč onda će trebati platiti deset milijuna dolara.

Fury je odmah nakon nezgode objavio fotografiju posjekotine, te je završio u bolnici gdje je dobio 11 šavova. No mnogi sumnjaju u Tysonovu iskrenost oko tog događaja.

Ljutiti Warren želi prekinuti svaku raspravu i nagađanja kako je Kralj Cigana sve učinio namjerno kako bi dobio odgodu meča.

– Tyson želi borbu. U zadnjih nekoliko dana svega sam se naslušao i moram priznati da nikada nisam nešto slično. To je kao da se neki kult okomio na njega – rekao je Frank Warren i nastavio:

– Neki idiot je pitao je li to prava posjekotina. Ne razumijem kako neki ljudi zarađuju za život kada mogu postaviti takvo pitanje. A onda čujem drugoga koji se pita jesu li to iznad Tysonova oka lažni šavovi. Skandalozno, to nije ništa drugo nego kleveta. Tyson od Božića trenira kao demon.

Odgovori

Back to top button