Boks

Filip Hrgović uoči meča protiv 178. boksača svijeta: Alexander nije za podcjenjivanje

Filip Hrgović vraća se u ring 4. prosinca na Matchroom Boxing priredbi u Las Vegasu, a protivnik će mu biti 178. teškaš svijeta Scott Alexander. Hrvatski borac je u razgovoru za RTL potvrdio svoju sljedeću borbu protiv Amerikanca.

– Želim dobrog protivnika, najbolje rangirane boksače svijeta i osjećam se već dugo spreman za takve. Profesionalni boks je biznis i stvari ne funkcioniraju kako mi želimo. Postoji neki red, postoje neka pravila i veliki mečevi će doći – kazao je Filip Hrgović (13-0).

Naš boksač je u posljednjem meču 10. rujna prekidom nakon treće runde pobijedio 228. teškaša svijeta Crnogorca Marka Radonjića (22-1), no sljedeći bi suparnik trebao biti mnogo ozbiljniji.

– Radi se o manjem teškašu, niži je i manji od mene, čini mi se konstitucijom sitniji. No, zato je dosta brz i tehnički dosta dobar. Nije za podcijeniti, ima više pobjeda od mene. Meni je 29 godina i moje najbolje godine tek dolaze – istaknuo je Hrgović.

Amerikanac Scott Alexander (16-4-2) je posljednji meč imao u svibnju i izgubio je protiv Carlosa Negrona (25-3). Filip je veliki favorit u tom meču.

– Svatko tko misli da ovo nije dostojan protivnik, trebao bi odraditi jedan trening ili barem jedan sparing koje ja napravim u tijekom priprema pa bi promijenio mišljenje – kazao je Hrgović.

Menadžer Eddie Hearn već dvije godine želi Hrgoviću dogovoriti meč protiv Martina Bakolea (17-1), ali to se nije dogodilo.

Činilo se kako će Kongoanac boksati protiv Tonyja Yoke, no taj je meč nedavno propao.

Bakoleov tim je prije neki dan pokazao interes za borbu protiv Hrgovića, ali nitko im se nije javio iz tima hrvatskog boksača.

– Spletom okolnosti sam pričao s njegovim menadžerom koji mi je rekao da nisu ludi prihvatiti meč protiv mene nego su prihvatili borbu protiv Yoke, koju smatraju lakšom borbom, a i dobili su jaču ponudu – otkrio je Hrgović.

Ovih je dana IBF objavio kako je dogovorena borba za obaveznog izazivača između Charlesa Martina ( 28-2-1) i Luisa Ortiza (32-2). No Filip misli drugačije.

– Vidio sam to u medijima i navodno bi se pobjednik tog meča trebao boriti protiv mene za poziciju obaveznog izazivača IBF-a – zaključio je Filip Hrgović, koji mirno prihvaća sve što se događa oko njega.

Hrgović nastavlja padati na BoxRecovoj ljestvici dok se drugi bore protiv ozbiljnih protivnika, te uspinju k vrhu.

Odgovori

Back to top button