Boks

Filip Hrgović se vratio u Hrvatsku: Nisam očekivao da će me čekati tako težak meč

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (15-0) prošlog je vikenda u Džedi pobijedio Kineza Zhileija Zhanga i izborio mjesto obveznog IBF-ova izazivača.

Filip se nakon svoje najveće pobjede u profesionalnoj karijeri vratio u Zagreb.

– Meč je za dlaku otišao na moju stranu, sretan sam što sam pobijedio. Sada su razne kombinacije što dalje – kazao je Hrgović nakon što mu je u zagrebačkoj zračnoj luci priređen doček.

Naš borac je nakon iscrpljujućih i teških 12 rundi nadjačao Kineza.

Svakako je trebao takav meč, jer zadnjih nekoliko godina nije imao protivnika takvog kalibra.

Na kraju meča iz publike se čulo negodovanje.

– Nisu me povrijedili zvižduci publike. Moj dojam je da sam zaslužio pobjedu o čemu govori i statistika udaraca. Još nisam gledao snimku, ali i dojam meni bliskih ljudi je da sam zaslužio pobjedu – istaknuo je Filip.

Službena statistika pokazuje kako je Hrgović imao 705 (pogodio 208 udaraca), a Zhang skoro upola manje – 395 udaraca (154).

Kinezu ide u prilog što je pogodio 39 posto udaraca, dok je Hrgović imao 30 posto. Po tome je Zhang bio efikasniji.

Filip je u prvoj rundi nakon jednog udarca završio na tlu, te mu je sudac brojao.

– Manje važno je li me protivnik uzdrmao ili nije. Već u prvoj rundi napravio je bodovnu razliku i dobio vjetar u leđa. A mene je šokirao i unazadio iako sam kasnije u meču dobio još težih udaraca. Ja sam borac, ali nisam očekivao da će me čekati tako težak meč. No, uspio sam naći snagu za povratak – kazao je Filip Hrgović i dodao:

– Nije to bila moja noć i nisam najbolje boksao, ali našao sam način kako pobijediti u takvom scenariju. Bila je to njegova izvedba života, a ja nisam pružio najbolje što mogu, ali sam ga pobijedio. Volio bih da bude revanš, jer mislim da bi to bio mnogo lakši meč za mene.

El Animal se nada kako bi do kraja godine mogao imati još jedan meč.

– Nadam se još jednoj borbi do kraja godine, volio bih negdje u listopadu. Ne mora to biti za naslov. Borba za naslov može doći za šest mjeseci ili za godinu i pol dana. Još je rano o tome govoriti – zaključio je Filip Hrgović.

Odgovori

Back to top button