Boks

Filip Hrgović i Zhilei Zhang bore se 7. svibnja u Las Vegasu, a priredbu predvodi okršaj Canela i Bivola

Hrvatski boksač Filip Hrgović (29) bori se 7. svibnja u Las Vegasu protiv Kineza Zhileija Zhanga (39), piše BoxingScene.

Njihov meč uvršten je u program Cinco de Mayo priredbe, a pobjednik će postati obavezni izazivač za IBF pojas u teškoj kategoriji, koji je trenutačno vlasništvu Ukrajinca Oleksandra Usyka.

Oni bi trebali nastupiti u sunaslovnoj borbi priredbe koju predvodi meč između Canela Alvareza i Dmitrija Bivola. Meksička zvijezda napast će WBA-ov pojas prvaka poluteške kategorije.

Neporaženi Hrgović je krajem prošle godine stigao do 14. profesionalne pobjede u karijeri.

Na priredbi u Las Vegasu je prekidom u trećoj rundi svladao Emira Ahmatovića. A Zhang je u studenom pobijedio Amerikanca Craiga Lewisa prekidom u drugoj rundi.

Bila mu je to 23. pobjeda u karijeri nakon koje je prozvao hrvatskog borca.

– Sve dok mislite da ste dobri, dođite. Hrgović je mlad i motiviran boksač, ali za mene je beba – rekao je Zhilei Zhang.

Na licitaciji honorara Matchroom i Wasserman dali su najbolju ponudu od 650.000, te su nadmašili ponudu ProBox promotorske kuće od 410.000 dolara.

Tako će hrvatskom teškašu pripasti 60 posto od tog honorara – 390.000 dolara, dok će Zhang zaraditi nešto manje, 260.000 dolara.

Odgovori

Back to top button