Boks

Eddie Hearn želi Hrgoviću uskoro naći protivnika za meč koji ga može dovesti do IBF-ova izazivača

Hrvatski boksač Filip Hrgović u noći sa subote na nedjelju po srednjoeuropskom vremenu nastupa na Matchroomovoj priredbi koja će se održati u Las Vegasu.

El Animal će u okršaju protiv Emira Ahmatovića (10-0) tražiti svoju 14. profesionalnu pobjedu u karijeri.

Njemačko-srpski borac je 119. teškaš na BoxRec ljestvici, a u posljednji tren je uskočio kao zamjena za Scotta Alexandera.

Uoči priredbe je održana konferencija za medije na kojoj je Hrgovićev promotor Nisse Sauerland ponovno pokušao objasniti koliko je teško Filipu naći protivnika.

– Prvih 15 boksača na IBF-ovoj ljestvici ne želi se boriti protiv Filipa. No iduće godine se netko od obveznih izazivača mora suočiti s njim. Hrgović bi se uskoro mogao boriti za prvaka, sljedeća godina će biti njegova – kazao je Nisse Sauerland.

Nakon Sauerlanda i Eddie Hearn se dotaknuo potencijalnih protivnika koji su odbili meč protiv Hrgovića.

– Louis Ortiz, Andy Ruiz, Michael Hunter, svima njima je ponuđena borba protiv Hrgovića, ali nitko nije bio zainteresiran. Ne znam zbog čega nitko nije želio prihvatiti meč protiv Filipa – istaknuo je Eddie Hearn, a to je potaknulo Filipa da odgovori promotoru:

– Ja ne znam što je razlog, a ti bi trebao to bolje znati. Ti si najveći promotor na svijetu i nadam se da ćeš pronaći nekoga tko se želi boriti protiv mene. Spreman sam boriti se protiv bilo koga.

Eddie Hearn je obeća da će nešto učiniti po tom pitanju, te će dogodine Hrgoviću pronaći protivnika za meč kojim bi mogao postati obvezni IBF-ov izazivač. Naš boksač se zahvalio Emiru što je uskočio kao zamjena za Alexandera.

– Prošli tjedan sam dobio poziv i prihvatio sam borbu protiv Hrgovića. Naravno, pružit ću maksimum jer ga želim pobijediti – istaknuo je Emir Ahmatović.

Razgovor s Hrgovićem i Ahmatovićem je od 22:40:

Odgovori

Back to top button