Boks

Eddie Hearn tuži Jakea Paula za klevetu da namješta mečeve i traži milijunsku odštetu

Slavni promotor Eddie Hearn podnio je tužbu protiv Jakea Paula, nakon što ga je nedavno poznati youtubera optužio da je potplatio suca Glenna Feldmana kako bi donio odluku u korist njegovih boraca, Katie Taylor i Anthonyja Joshue.

Promotor Matchroom Boxinga je prijetio pravnim postupkom i sada je podnio tužbu protiv Paula u iznosu od 100 milijuna dolara odštete prema Hearnovom odvjetniku, Franku Salzanu.

– I pravno i etički postoji jasna linija koja razdvaja mišljenje od klevetničkih laži. Jake Paul to zna i namjerno je prešao tu granicu kada je optužio Matchroom Boxing i Eddieja Hearna da su namještali borbe – kazao je Hearnov odvjetnik Frank Salzano, te nastavio:

– Bez obzira na to, on je dobio priliku povući svoje klevetničke izjave i to je odbio učiniti. Sada će se suočiti s pravnim posljedicama svojih postupaka jer će Matchroom i Eddie Hearn tražiti odštetu u iznosu znatno većem od 100 milijuna dolara s obzirom na vrijednost i dobru volju vezanu uz posao s Matchroomom i štetnu prirodu komentara koju je uputio Jake Paul.

Meč između Amande Serrano i Katie Taylor održan je krajem travnja. Katie je pobijedila podijeljenom odlukom, a njoj su bodovnu prednost dali Glenn Feldman (97-93) i Guido Cavalleri (96-93), dok je Benoit Roussel bodovao meč u korist Amande (96-94.

U nedavnom dvoboju u kojem je Oleksandr Usyk svladao Anthonyja Joshuu, Feldman je meč bodovao u korist Britanca (115-113). Viktor Fesechko (116-112) i Steve Gray (115-113) prednost su dali Usyku. Jake Paul nije želio povući izjavu, te će sada morati odgovarati na sudu.

Odgovori

Back to top button