Boks

Dana White želi ući u svijet boksa: Znam da ga mogu učiniti zanimljivijim

Predsjednik UFC-a Dana White je prije nekoliko godina najavio projekt Zuffa Boxing, ali se ništa nije događalo.

Jedno je vrijeme govorio kako je boks uništen i da u njemu vlada veliki kaos, a na kraju je došao do zaključka kako za to i nije previše zagrijan.

No čini se kako je UFC-ov šef promijenio mišljenje. Navodno posljednjih mjeseci radi na pokretanju nove boksačke promocije koja bi za godinu dvije mogla organizirati mečeve.

– Ne znam mogu li popraviti taj sport, ali mislim da mogu ugovarati mečeve koje ljudi žele gledati. Znam da ga mogu učiniti zanimljivijim gradeći brand oko toga – rekao je Dana White.

A Dani Whiteu je interes za boks najviše porastao 2017. tijekom dogovaranja i promoviranja borbe između Conora McGregora i Floyda Mayweathera. White je tada ponavljao kako se želi sto posto uključiti u to.

Poznato je kako White često kritizira neka boksačka događanja, pa se tako tijekom posljednje UFC-ove priredbe u Londonu osvrnu na potencijalni meč između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja.

– Je li taj meč dogovoren? Nije? Dobro došli u svijet boksa. Je li to šokantno? Ne, jer to je jednostavno boks, tako se odvijaju stvari u tom sportu. Velike borbe koje bi se trebale dogoditi, zapravo se nikad ne dogode – podvukao je Dana White.

Odgovori

Back to top button