Boks

Carl Froch više nije toliko siguran u pobjedu Furyja nad Usykom: Čini se da je premalo motiviran

Sljedeća bi godina trebala donijeti mnogo uzbuđenja u boksačkom ringu, koja bi trebala krenuti od 17. veljače kada je zakazana borba između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka za apsolutnog prvaka teške kategorije.

Bivši britanski boksač Carl Froch je u svojim ranijim izjavama znao favorizirati Kralja Cigana u meču protiv Ukrajinca stalno ističući veličinu svog sunarodnjaka nad bivšim vladarom kruzer kategorije.

Tako je bilo do meča Fury – Ngannou kada se WBC-ov prvak umalo osramotio protiv nekadašnjeg UFC-ovog prvaka u njegovom boksačkom debiju. Fury se jednom našao i u nokdaunu, ali je na kraju pobijedio podijeljenom odlukom sudaca.

– Uvijek sam govorio da mislim da je Tyson Fury prevelik za Oleksandra Usyka. On je stigao iz kruzer kategorije, fantastičan je borac, ogroman talent, ali je velika razlika u težini… Fury se nije mogao osloniti na Ngannoua i svojom ga težinom umarati. Ali to može učiniti s Usykom. Mislim da se Usyk ne može s time u Fury će ga u tijesnoj borbi pobijediti – izjavio je Carlo Froch nakon meča Fury – Ngannou.

Boksačka legenda i član Kuće slavnih je nekoliko tjedana kasnije vije nije toliko siguran u pobjedu Kralja Cigana.

– Sljedeća godina će biti fantastična. Usyk ostavlja odličan dojam i mislim da je favorit protiv Furyja koji mi mentalno djeluje dosta slabo. Nadamo se da će Tyson imati dobar pripremni kamp i oživiti nešto od svoje stare veličine, kao onda kada se tri puta borio protiv Deontaya Wildera – kazao je nedavno Carl Froch i nastavio:

– Fury je u tim mečevima izgledao dobro, svaki put drukčije. Ali ne znam gdje je to sada nestalo. Muči se sa skidanjem kilograma. Čini se da je premalo motiviran. Kad se borio s Ngannouom izgledao je zbunjeno. Je li preko noći ostario? Želim da se dobro pripremi i obavi posao, jer želim da se pojasevi prvaka vrate u Britaniju. U ovom trenutku mislim da će Usyk pobijediti.

Odgovori

Back to top button