Boks

Boksači Torcide slave naslov na Gripama, a u ligi mladih pehar prvaka ide Team Predatoru

Boksački klub Torcida u subotu, 10. lipnja 2023. slavi drugu uzastopnu titulu prvaka Hrvatske boksačke lige. Prošle godine u svojoj prvoj natjecateljskoj sezoni bili su pod vodstvom predsjednika i glavnog trenera Dražena Burića osvježenje i iznenađenje lige, a ove sezone su dominirali praktički u svim kolima HBL-a i prije velike završnice na Gripama (subota, 10. VI.) stekli nedostižnu, rekordnu prednost pred svim konkurentima, piše na službenoj stranici HBS-a.

Torcida prije posljednjih mečeva u 9. kolu ima 98 bodova, čak 54 više od prvog pratitelja BK Rovinja i prema prijavljenim boksačima na kraju će još povećati razliku i suvereno proslaviti drugu titulu ekipnih prvaka Hrvatske pred svojim brojnim navijačima na Gripama.

Torcida ima četiri seniora u glavnom dijelu večernjeg programa (do 19 sati) i jednog mlađeg seniora, a Rovinj jednog seniora i dva mlađa seniora.

Drugu poziciju BK Rovinju ozbiljno će u posljednjem 9. kolu ugroziti solinska Salona. Rovinj ima 42 boda i tri boksača na Gripama za nove bodove, a Solinjani imaju 37 bodova i u 9. kolu bodove im mogu donijeti tri seniora i jedan mlađi senior, pa će na kraju o drugom mjestu odlučivati svaki bod (tri boda za pobjedu, jedan za poraz).

I Leonardo Zagreb ima 37 bodova, ali i samo jednog boksača u kategorijama seniora i mlađih seniora, pa se ne mogu uključiti u borbu za ukupno drugo mjesto.

Kao što je Torcida dominirala cijele sezone u Prvoj HBL (seniori i mlađi seniori), u HBL/mladi (ml. kadeti, kadeti i juniori) otpočetka su glavnu riječ vodili mladi boksači Team Predatora Rijeka. I oni su uoči posljednjeg kola na Gripama osigurali titulu prvaka jer su osvojili rekordnih 119 bodova – 25 više od lanjskog prvaka BK Broda (95).

Team Predator Rijeka na Gripe dolaze po pobjednički pehar s četiri kadeta i jednom kadetkinjom. Zasluženo nose drugu titulu prvaka nakon pandemijske 2020. godine i strategija trenera Zorana Kralja ml. i Dejana Tonse na rad s mlađim kategorijama pokazuje se kao pun pogodak.

Lanjski prvak Brod ima 95 bodova, 17 više od susjeda Radničkog iz Slavonskog Broda (78) čiji mladi boksači u posljednjim kolima redovito pobjeđuju i osvajaju veliki broj bodova, pa se nadaju da će uspješni niz nastaviti i na Gripama. Radnički će predstavljati čak osam kadeta i juniora, te jedna juniorka i u za njih savršenom raspletu i s novim pobjedama na Gripama mogli bi sustići i preskočiti Brod na drugom mjestu.

Za Brođane će neophodne bodove za drugo mjesto i titulu doprvaka pokušati osvojiti četiri kadeta i juniora, te jedna juniorka, ukupno petoro natjecatelja.

Počinje veliki boksački dan na Gripama, s čak više od 70 mečeva, a zbog satnice će se dio programa (14 ženskih mečeva i 3 mlađih kadeta) održati u manjoj dvorani Pit Bulla na Gripama.

Atraktivnost Splita kao domaćina velike završnice potvrdio je upravo rekordni broj preliminarnih prijava – više od 200 boksača i boksačica što nikad prije nije bio slučaj u Hrvatskoj boksačkoj ligi!

U glavnom dijelu programa od 19 sati u velikoj dvorani na Gripama na rasporedu je sedam mečeva i svečana dodjela trofeja. Proslavu obrane titule BK Torcide podržali su i uveličat će brojni splitski sportaši, svjetski, europski i državni prvaci iz drugih sportova, judašica Barbara Matić, vaterpolisti Jerko Marinić Kragić, Anđelo Šetka, HNK Hajduk, vaterpolisti Jadrana, karataši Dalmacije, hajdukovci Lovre Kalinić i Karlo Sentić i mnogi drugi, a među njima i najveća zvijezda Marko Livaja.

Torcida se svima već odužila novom titulom prvaka, a svom Splitu još više humanitarnom akcijom “Svi zajedno za KBC Split” i namjenom kompletnog prihoda od ulaznica za pomoć i neophodna pomagala Kliničkom-bolničkom centru Split.

Slijedi nam veliki boksački dan i večer za pamćenje u velikoj završnici Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi na Gripama.

Odgovori

Back to top button