Boks

Bob Arum tvrdi kako će dogodine Fury i Usyk gotovo sigurno boksati za ujedinjenje naslova

Jedan od Furyjevih promotora Bob Arum nagovijestio je kako će se gotovo sigurno dogodine održati borba za ujedinjenje pojaseva prvaka teške kategorije.

U tom boksačkom spektaklu početkom 2023. sastali bi se WBC-ov prvak Britanac Tyson Fury i Ukrajinac Oleksandr Usyk, koji je nedavno u revanšu protiv Anthonyja Joshue obranio WBA, WBO i IBF naslov.

Arum je otkrio kako su u tijeku pregovori za željno iščekivani dvoboj u kojem će u igri biti sva četiri naslova svjetskog prvaka.

Fury je posljednjih nekoliko tjedana pokušavao potaknuti Anthonyja Joshuu na veliki britanski obračun 3. prosinca u Cardiffu, no sve je manje izgledno da će se ta borba dogovoriti, promotori Kralja Cigana okreću se razgovorima za meč koji svi dugo čekaju.

Američki promotor vjeruje kako pregovori s Usykovim timom neće dugo trajati.

– Svakodnevno sam u kontaktu s Usykovim menadžerom Egisom Klimasom. On je također menadžer borca kojeg mi promoviramo – rekao je Bob Arum u razgovoru za Sky Sports, te dodao:

– Dakle, više-manje sve smo dogovorili s Klimasom, koji je rekao da bi se meč mogao održati zadnji tjedan u veljači ili odmah početkom ožujka. To bi svima odgovaralo.

Odgovori

Back to top button