Boks

Bernard Grgić i Ivan Nekić osigurali medalje na kadetskom EP-u u Sarajevu!

Hrvatska ima i drugu sigurnu medalju na Europskom kadetskom prvenstvu u Sarajevu. Sjajan je to uspjeh hrvatske reprezentacije nakon prvog dana četvrtfinalnih borbi naših mladića (dvije pobjede u tri meča 1/4 finala!), a još imamo dvojicu predstavnika u okršajima za medalje!, piše na službenoj stranici HBS-a.

Već sad je gotovo izjednačen rezultat Hrvatske s prethodnog kadetskog EP-a u Tbilisiju 2019. godine – tada su se mladi boksači vratili kućama s dva odličja, dva srebra (Mateo Pejić i Lovro Pavčec)

Pobjedom u četvrtfinalu medalju je nakon Bernarda Grgića u kategoriji do 60 kg osigurao Zadranin Ivan Nekić u kategoriji do 63 kg!

Bernard Grgić je u četvrtfinalu EP-a pobijedio je Srbina Marka Jojića odlukom sudaca 3:2!

Grgić je odlično odradio meč protiv srpskog boksača, kontrolirao i dobio prve dvije runde i znalački sačuvao prednost u trećoj rundi. Nije dopuštao Jojićeve ulete u klinč, jako dobro se kretao, pogađao i zaustavljao nalete srpskog predstavnika.

Bernard je sjajno i pametno boksao kao i u osmini finala kada je pobijedio vrlo kvalitetnog reprezentativca Poljske Urbanskog!

Grgić će se u polufinalu boriti protiv predstavnika Turske Huseyina Babata u četvrtak – za ulazak u veliko finale!

Medalju je osigurao i Zadranin Ivan Nekić u kategoriji do 63 kg. I to u kakvom stilu – poput pravog zadarskog tornada u ringu!

Superiorni Nekić prekidom u prvoj rundi svladao je reprezentativca Makedonije Altina Osmanija!

Ivan je na krilima navijanja cijele reprezentacije na tribinama uraganski nametnuo ritam od prve sekunde, nezadrživo napadao i već do polovice runde prisilio suca na brojanje Makedoncu.

Odmah potom plasirao je novu gromovitu seriju kroz gard Osmanija i sudac je morao prekinuti meč.

Bravo i čestitke za Ivana i njegove trenere, izbornika Nikolu Marketina koji ga vodi i u BK Ares Zadar!

Nekić će u polufinalu boksati protiv Rusa Akhmada Aidamirova u četvrtak.

Andrija Dominković u teškoj kategoriji do 80 kg zaustavljen je u četvrtfinalu.

U utorak u četvrtfinalnim mečevima nastupit će još dvojica naših mladih boksača – Lucas Mirković (do 46 kg) i Mateo Bobaš (do 48 kg).

Odgovori

Back to top button