Boks

Anthony Joshua i njegov tim prihvatili Furyjeve uvjete, meč bi se trebao održati 3. prosinca

Bivši svjetski boksački prvak Anthony Joshua prihvatio je uvjete WBC-ova prvaka Tysona Furyja, te će se meč koji je dobio naziv ‘Bitka za Britaniju’ održati 3. prosinca vjerojatno na Principality stadionu u Cardiffu.

Nakon što je Oleksandr Usyk u revanšu pobijedio Joshuu, te obranio WBA (Super), IBF, WBO i IBO naslov prvaka teške kategorije, dobio je ponudu od Kralja Cigana za meč u kojem bi se borili za ujedinjenje titula.

Ukrajinac je istaknuo kako se to može dogoditi tek sljedeće godine, nakon čega se Fury okrenuo Joshui i ponudio mu borbu za ovu godinu.

Anthony je na to pristao, a to je potvrdila i menadžerska agencija 258MGT u objavi na Twitteru:

‘Joshua – Fury: 258 i Matchroom Boxing, koji stoje ispred Anthonyja Joshue, mogu potvrditi da smo prihvatili uvjete Furyjeva tima za borbu koja bi se održala 3. prosinca. Zbog smrti kraljice, svi smo se složili kako će privremeno prekinuti razgovore. Sada čekamo odgovor’.

I poznati boksački novinar Michael Benson potvrdio je tu vijest.

Pregovori će se vjerojatno uskoro nastaviti, te bi za koji dan mogli dobiti i službenu potvrdu. Joshua je ranije izjavio kako prihvaća i podjelu honorara 60-40 u korist Furyja.

Priredba bi se trebala održati u Cardiffu na Principality stadionu čiji je kapacitet 78 tisuća gledatelja.

Sada se čeka Furyjev odgovor.

Odgovori

Back to top button