Boks

Alen Babić ove godine želi napasti svjetski naslov: Dosta je zabave…

Hrvatski boksač 31-godišnji Alen Babić je u dvije i pol godine svih deset pobjeda u teškoj kategoriji izborio nokautom. Početkom prošle godine imao je operaciju ramena, a onda je u samo sedam mjeseci odradio četiri meča.

U lipnju je pobijedio Damiana Chambersa, pa onda Marka Bennetta i Erica Molinu, a u prosincu i Davida Spilmonta.

Nakon posljednje borbe najavio je kako više neće uskakati u mečeve na ‘short notice’, te radi zaokret u karijeri.

Savage je pokazao želju boriti se za WBC-ov naslov svjetskog prvaka u bridgerweight kategoriji.

To je kategorija između lakoteške i teške kategorije, a njena težinska granica je 101,6 kilograma. Trenutačni prvak je Kolumbijac Oscar Rivas do je Babić treći na toj ljestvici.

‘Dokazao sam se, tražio sam 10-0 i to sam učinio. Sada želim naslove u bridgeru i cruiseru. Zabavio sam se, ali sada kreće ozbiljan dio’, napisao je Alen Babić putem Instagram storyja.

Čini se kako je meč protiv Spilmonta prošlog mjeseca, u kojem je Francuza nokautirao u šestoj rundi, posljednji u teškoj kategoriji barem za neko vrijeme. No vratit će se bude li dobio ponude dvojica boksača, otkrio je njihova imena.

‘Samo su dvije borbe koje me zanimaju u teškoj kategoriji. Sir Dave Allen u Ujedinjenom Kraljevstvu i Kocka u Hrvatskoj. Za te dvije borbe, uvijek sam dostupan, nevažno na kojoj se kilaži nalazim’, istaknuo je Alen babić u poruci.

Dave Allen je britanski boksač koji ima sličan stil kao i Alen Babić, te su se često prozivali uz obostrano poštovanje. A drugi je Filip Hrgović.

Alen Babić Instagram Story

Odgovori

Back to top button