Boks

Alen Babić nakon trijumfa protiv Moline: ‘Još jedna prepreka preskočena s pola snage’

Alen Babić je do svojih devet pobjeda u profesionalnoj karijeri stigao nokautom ili prekidom, a najdalje je došao Mark Bennett.

Naime, britanski boksač je u kolovozu protiv Savagea izdržao pet (od osam) rundi, a onda je predao meč.

Babić je na subotnjoj priredbi u londonskoj O2 Areni ponovno demonstrirao snagu svojih udaraca te četiri puta rušio Erica Molinu.

Nakon što je Amerikanac posljednji put pao u drugoj rundi sudac je prekinuo borbu. Publika u dvorani pozdravila je novi Alenov trijumf nakon kojeg je sigurno dobio još više fanova.

Babić se na svom Facebooku odlučio javiti domaćim navijačima:

‘Još jedna prepreka preskočena s pola snage. Najčešće pitanje vezano uz Savagea je, kako!? Od devet mečeva, sedam mi ih je dano kao test, uz veliku dozu sumnje mnogih ljudi.

Većinom onih koji ne razumiju boks, ali dijelom i onih koji itekako razumiju, još i upravljaju mojoj karijerom, što pasivno, što aktivno.

Jedini ljudi koji nikad nisu posumnjali ni u jedan meč su oni koji su dijelili ring sa mnom ili bliski prijatelji koji znaju što dajem svaki dan za boks. Kako rušimo sve predrasude, mišljenja se mijenjaju.

‘Odds are shifting now’.

Priča se o nekad nemogućim stvarima. Moje ime spominju samo s najboljima. Kako? Tako mali teškaš, je li moguće? Samo kad bi znali da je ovo tek početak, nisam se ni zagrijao…’

Hrvatski boksač trebao bi do kraja godine imati još jednu borbu. Savage želi nastupiti 18. prosinca na priredbi koju predvodi okršaj između Josepha Parkera i Dereka Chisore, a vlasnik Matchrooma Eddie Hearn je govoreći o toj priredbi spomenuo Alena.

Naš borac želi meč protiv Britanca Davea Allena, a međusobni okršaj već su usmeno dogovorili. Hearn je izjavio kako mu je ta borba jako zanimljiva.

Odgovori

Back to top button