Autor: HJS
Datum objave: 20.03.2017


Zlatko Kumrić srebrni u Maroku

Hrvatski judaši proteklog vikenda nastupali su na Afričkom kupu u Casanblanci i Panameričkom kupu u Čileu.

Nakon što su prvog dana osvojene dvije, drugog dana pridodano je još pet medalja.

Nedjelja je za hrvatske judoke bila pravi dan za nastupe. Tko god je izašao na tatami došao je medalje, tako da je od pet nastupa osvojeno i pet medalja.


Najsjajniju, onu srebrnu, osvojio je ponajbolji hrvatski judaš Zlatko Kumrić (do 100 kg) na Afričkom kupu u Maroku. Nakon dva ippona, protiv El Khazinea (MAR) i Randla (SVK), u finalu je išao na Iddira (FRA), ali nije uspio protiv borca koji se inače bori u lakšoj, do 90 kg, kategoriji.

- Šteta jer je Zlatko imao priliku doći do zlata i pokazati Francuzu «tko je gazda» u toj kategoriji. Dojam je da je mogao još ozbiljnije ući u to finale – prokomentirao je izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović.

Zato opuštanje nije bilo kod mlade Karle Prodan (do 70 kg). Nakon što je «okrenula» zaostatak (wazari) protiv Heleine (FRA) i slavila ipponom, u polufinalu ju je zaustavila iskusnija Rodriguez (ESP). Zato je kvalitetu Prodan pokazala protiv Laabizat (MAR) i s ipponom i dva wazarija osvojila broncu.

Sličan put imala je i Ivana Šutalo (preko 78 kg). Rutinski je ipponom pobijedila Aourz (MAR) te u polufinalu išla na veliku protivnicu, M Bairo (FRA). 

- Počela je jako dobro, vodila na wazari, ali nakon toga skrenula s dogovorenog puta u taktici i upisala poraz – analizirao je Preradović te dodao kako je borba za broncu bila još jedna rutinska pobjeda ipponom Šutalo protiv Benghanem (MAR). 

Broncu je dohvatio i Ivan Čović (preko 100 kg), koji je wazarijem slavio protiv Chelaru Grigorasa (ESP), a zatim u polufinalu izgubio od Zalagha (FRA). Za broncu se borio protiv senegalskog olimpijca Ndiayea.

- Senegalac je eksplozivan i jak, ali Ivan je tu borbu odradio zaista maestralno te zasluženo došao do važne medalje – prenio je dojmove Preradović.

U Čileu, na Panameričkom kupu, drugog dana natjecanja nastupio je Dominik Družeta (do 81 kg). Nakon što je na ippon bacio Veliza (CHL), izgubio je na wazari od Morales Martinatta (ARG). U repasažu je nakon samo 37 sekundi pobijedio Berlinera (SAD) ipponom te išao na Salazara (CHL) u borbi za broncu te slavio ipponom za još jedno slavlje u Južnoj Americi, nakon srebra Bernarda Azinovića u subotu.

Bila je ovo i odlična najava za Europski seniorski kup u Dubrovniku (1. i 2. travnja), gdje bi prema najavama prva imena trebale biti hrvatska olimpijka Barbara Matić (do 70 kg) i Dubrovčanka Ivana Šutalo. 


U Casablanci najuspješnije su bile judašice u kategoriji do 52 kg. Tena Šikić je wazarijem pobijedila Eiden (LUX), ipponom Marcus Tabellion (FRA), a zatim u polufinalu izgubila wazarijima od Lopez Sheriff (ESP). 

U borbi za broncu je išla na našu povratnicu Andreju Bekić, koja se u Casablanci vratila na tatami nakon oporavka od ozljede. Bekić je do borbe za broncu došla kroz repasaž nakon što je slavila ipponom protiv Bajo (ESP), a poraz ipponom od Van Snick (BEL) zaliječila pobjedom wazarijem nad Soukate (MAR).

U hrvatskom dvoboju za treće mjesto slavila je Šikić ipponom nakon nepune dvije minute borbe te tako nastavila s osvajanjem medalja.


457
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije