Autor: Boris
Datum objave: 28.11.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


ŽELIM OLIMPIJSKO ZLATO

Danil Domdjoni, europski prvak u karateu

Danil Domdjoni, europski prvak u karateu dao je veliki intervju za Slobodnu Dalmaciju, prenosimo vam dio intervjua a ostatak možete pročitati na stranicama Slobodne Dalmacije

- Tek postajem svjestan svoga rezultata, zlatnoga odličja kojeg su prepoznali mnogi, za razliku od mojega pohoda na vrh Europe u svibnju prošle godine u Talinu. Ali, eto zlato se ponovilo i u Tokiju, pa je slika kompletna!

- Puno mi znači potpora javnosti, čestitke koje dobivam sa svih strana svijeta mi dobro sjedaju! Nadalje, sve bolje se nosim s kamerama, mikrofonima i svime ostalim čime se služite vi novinari - uz smješak će Danil.
Priznao je Danil kako se nakon povratka iz Japana nije najbolje snašao pred najezdom fotoreportera. Za to su ‘krivi’ njegovi Biograđani.

- Nisam mogao ni sanjati da će njih dvadesetak doći na Pleso, jer sam očekivao tek dolazak svojih roditelja, mame Marte i oca Banija, i trenera Svemira Mrvičića. Kad sam ugledao prijatelje riječi su ostale negdje u meni, srce mi se rastopilo, onda onaj doček u rodnom gradu. Još jednom hvala svima - ushićeno priča Domdjoni.

Biograd na moru je središnja točka Jadrana, zahvaljujući Domdjoniju i svjetsko karate odredište, koje će čini se i ostati u tom statusu.

- Moji planovi su vezani isključivo uz sport kojeg najviše volim, pa nakon završene škole za trenera karatea namjeravam upisati i višu trenersku. Želim svoje znanje prenijeti na druge, jer u Biogradu je pravi rasadnik mojih nasljednika.

- Ali ne mislim se povući, priželjkujem još dosta odličja, napose sad kad je karate čini se odškrinuo olimpijska vrata. Uzeti odličje na olimpijskim igrama je san kojeg želim dosanjati. Znam da ne bih posrnuo na olimpijskom tatamiju - iskreno će Domdjoni.

Danilov otac Bani poznati je biogradski zlatar, u čiju radnju zna navratiti, priznaje nam, ne tako često, ali ne odbacuje mogućnost da se i on jednoga dana okuša u pletenju zlatnih ogrlica.

Izvor: Slobodna Dalmacija
1200
Kategorije: Karate
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije