Autor: mi
Datum objave: 16.10.2019


Witherspoon: Usyk me u nijednom trenutku nije ozlijedio

Chazz Witherspoon kaže da nije osjetio snagu Oleksandra Usyka u Ukrajinčevom debiju u teškoj kategoriji proteklog vikenda u Chicagu.

38-godišnji Amerikanac je u tjednu borbe zamijenio Tyronea Sponga koji je pao na doping testu. Njegov trener Tommy Brooks prekinuo je meč nakon sedme runde u kojoj je Usyk počeo sve češće pogađati njegovog boksača.

“Stvarno ne mogu govoriti o Usykovoj snazi. Ni u jednom trenutku nisam bio ozlijeđen. Više od svega bio sam iscrpljen i moj trener me spasio mene samoga. Cijelo vrijeme me ispitivao jesam li dobro, tako da me trener spasio mene samoga zato jer bih ja nastavio. Ali, Usyk bi trebao biti uspješan u teškoj kategoriji.”


“Vjerujem da sam bio u boljoj formi da bih uspio zadati neke poštene udarce, neke bolje udarce. Mislim da je i on počeo usporavati. Iako je bio u boljoj formi od mene počeo je usporavati. Zato jer sam ipak s vremena na vrijeme uspijevao pogoditi kojim prednjim direktom. Inače se na umaram tako brzo, ali nisam imao dobvoljno vremena za pripremu. No, skidam mu kapu, ne umanjujem njegovu pobjedu. Napravio je što je bilo potrebno. Njegovi fanovi su sjajni. Prilazili su mi i iskazivali poštovanje.”


“Nisam ponosan na svoju izvedbu zato jer sam izgubio. Ali, mislim da su na kraju ljudi ipak vidjeli da sam se potrudio, nisam samo pričao, pokušao sam dati sve od sebe. Kao što sam rekao, da sam imao više vremena mislim da bi ishod bio drugačiji. Možda bih sada slavio, ne znam.”


Usyk je obvezni izazivač WBO federacije pobjedniku revanša između Andyja Ruiza i Anthonyja Joshue koji se održava 7. prosinca. Vegaške kladionice drže Joshuu za favorita u omjeru 3-1.

Iako nije prognozirao tu borbu, Witherspoon je na kraju procijenio Usykove šanse protiv obojice. 

“Ruiz se zna potući, ne želim reći ništa negativno o njemu zato jer se čovjek zna tući. A ako vas načne, pusti ruke, dobar je... Ali Usyk je veći i duži. Mislim da bi nadboksao Ruiza. Joshua je potpuno drugačija zvijer jer je tako velik i jak. Mislim da bi on bio teži protivnik za Usyka.”

“Usyk ima odličan rad nogu, može mijenjati brzine, brz je i nezgodan. Taj njegov nezgodan način vas može izbaciti iz takta, morate se pripremiti na to. Nije ga lako uhvatiti, zna što radi. On ne paničari, cijelo vrijeme je staložen, pravi profesionalac.”
Foto: Ed Mulholland
564
Kategorije: Boks
Tagovi: Oleksandr Usyk
Najpopularnije
Najnovije