Autor: mi
Datum objave: 11.08.2017


Winkeljohn: Cyborg je pokazala slabosti, Holm ju može izmoriti i završiti

Cris Cyborg postala je UFC-ova prvakinja u perolakoj kategoriji pobijedivši tehničkim nokautom u trećoj rundi Tonyu Evinger.

Iako je već prvim prednjim direktom rušila 36-godišnju Amerikanku, Brazilka nije forsirala prekid.


Neki su u tome vidjeli slabost, a među njima je i Mike Winkeljohn, trener bivše prvakinje u bantamu Holly Holm. Iako je Holm jednom već odbila borbu s Justino, čini se da je ona neizbježna i trener vjeruje da su se u borbi s Evinger otkrile slabosti uglavnom nedodirljive prvakinje.

"Cris je pokazala da može odraditi više rundi. Nisam bio siguran koliko će joj  kondicija biti dobra nakon skidanja kilograma. Ali, pokazala je neke slabosti, bez sumnje. Mislim da ju je Evinger razotkrila na puno načina. Mislim da ju Holly može postupno rastaviti. Nema sumnje. Ono što ljudi ne shvaćaju je koliko je Holly jaka u klinču. Ali, da, Cris je zaista snažna, no mislim da ju Holly može izmoriti i završiti. Ako pogledate postotak nokauta, mislim da Holly i Amanda Nunes imaju najviši. Holly ima snagu da završi Cyborg, kao što i Cyborg ima snagu, ali razlika je u tome što Holly ima brzinu i rad nogu."

Cyborg (18-1-1 NC, 3-0 UFC) je protiv Evinger ostvarila 13 uzastopnu pobjedu nokautom, dok je 35-godišnja Holm (11-3, 4-3 UFC) u lipnju nokautirala Bethe Correia i prekinula niz od tri poraza, uključujući i onaj u borbi za prvu prvakinju perolake kategorije protiv Germaine de Randamie. 


Njen stil čekanja na kontru ide joj stilski na ruku protiv Cyborg, koja ima opciju preseliti borbu u parter gdje bi trebala imati prednost nad Holm koja nema vrhunsku obranu od rušenja.


343
Kategorije: MMA
Tagovi: , Holly Holm
Najpopularnije
Najnovije