Autor: mi
Datum objave: 07.03.2018


Wilderov menadžer: Ne treba nam podjela 50-50 za borbu s Joshuom

Menadžer Deontaya Wildera tvrdi da iščekivani meč protiv Anthonyja Joshue neće biti tako teško dogovoriti, ako se njih pita.

Shelly Finkel, koji s Wilderom radi cijelu njegovu karijeru, izjavio je za Yahoo!Sports da neće zahtijevati podjelu zarade u omjeru pola-pola.

Joshuiin promotor Eddie Hearn stalno ponavlja kako je njegov boksač megazvijezda koja puni nogometne stadione i da mu stoga pripada veći dio kolača.

"Htio bih reći da mi ne pregovaramo s pretpostavkom da ćemo dijeliti zaradu 50-50. Ako je ponuda prava, a nije točno 50-50 mi ćemo ju prihvatiti. To nije u pitanju. Pitanje je u novcu. Ja ne plaćam svoju najamninu u postocima. Ja ju plaćam od onoga što borac konkretno dobije. I to je ono što tražimo."

28-godišnji Joshua trebao bi zaraditi 18 milijuna dolara za meč za ujedinjenje naslova s Josephom Parkerom 31. ožujka u Cardiffu. Wilder je za Ortiza dobio 2.1 milijuna.


"Vjerujem da je Joshua ponos boksa. Osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. kao boksač iz Londona i izgradio je svoju šampionsku karijeru tamo. I morate mu odati svo moguće priznanje. Sve što mi želimo je da najbolji ili drugi najbolji boksač svijeta uđe u ring s Joshuom i dokaže tko je bolji. Spremni smo potpisati ugovor s klauzulom o revanšu. Tako da ako on vjeruje da je najbolji ne bi trebalo biti problema."


Borba između Joshue i Wildera, ako do nje dođe, ne bi trebala biti sljedeća za engleskog boksača. 


Finkel je rekao da nije bilo razgovora o tom meču od 29. studenog kada se sastao s Barryjem Hearnom, ocem Eddieja Hearna i osnivačem Matchroom Sportsa i Matchroom Boxinga koji promovira Joshuu.


"Barry Hearn je rekao da vjeruje da bi mogli dovesti više ljudi u Las Vegas gdje je viša cijena ulaznica i da bi mogli zaraditi više novca nego u Velikoj Britaniji. Rekao sam mu: Mi smo otvoreni za bilo koje mjesto. Ako ste spremni možemo se dogovoriti. Također nas je pitao bi li se Deontay u veljači borio protiv Dilliana Whytea i rekao sam mu: Naravno, ako možemo dogovoriti borbu s Joshuom."


"Kasnije toga dana primio sam poruku od Eddieja na engleskom slengu i to me malo nasmijalo. U njoj je stajalo i da će on napraviti račun dobiti i gubitka i dostaviti mi ga tog tjedna. Od tada se nisam čuo s njim. Zatim on ide i govori okolo da mi tražimo ovo ili ono. Mi nismo tražili ništa. Kad oni govore te smiješne stvari ja kontriram samo kako bih nam sačuvao čist obraz. Mi smo spremni na borbu s njim. Spremni smo to učiniti u bilo kojem trenutku."


418
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije