Autor: mi
Datum objave: 30.06.2018


Wilder više ne prihvaća uvjete za borbu s Joshuom: Hoću pola!

Deontay Wilder odlučio je odbiti već dogovorene uvjete za borbu s Anthonyjem Joshuom.

WBC-ov prvak izjavio je da je imao nekoliko primjedbi na ugovor koji su sastavili predstavnici WBA, WBO, IBF i IBO prvaka u teškoj kategoriji.

Glavna primjedba bila je da klauzula o revanšu postoji samo u slučaju Joshuinog poraza, tako da ako Wilder izgubi Britanac ne bi bio ugovorno vezan za novu borbu s njim.


Wilderu i njegovom menadžeru Shellyju Finkelu i savjetniku Alu Haymonu to nije imalo smisla. Smatraju da ako su obojica svjetski prvaci i ako su oni spremni doći na borbu u Britaniju zaslužuju jednak tretman.

"Ako smo obojica prvaci onda opcoija revanša vrijedi za obojicu ili nijednog. To je samo još jedan primjer za to da oni ne žele ovu borbu. Već smo pristali na manji novac i bili smo voljni doći u njihovu zemlju. Ali ako me pobijedi ništa, idu dalje? Dovraga, ne može. Trebali su samo reći da Joshua nije spreman. Oni neće dozvoliti borbu dok Joshuin trener Rob McCracken ne kaže da je spreman" izjavio je Wilder za PBC.


Dodao je i da bi po ponuđenom ugovoru samo Joshuina strana mogla odlučivati o sucima. British Boxing Board of Control formalno bi odabrao suce, a njegov tim ne bi imao pravo glasa pri tome.


Hearn je već u nekoliko navrata izrazio želju da postane Wilderov promotor obećavajući mu mogućnost ogromne zarade. Hearn je ponudio da će on platiti Wilderu 5 milijuna dolara za sljedeću borbu protiv bilo kojeg protivnika u rujnu, ako bi potpisao ugovor na dvije borbe koji bi uključivao okršaj s Joshuom na Wembleyu idućeg travnja za koji bi dobio 15 milijuna dolara.


"Joshua nikad neće biti spreman za nekoga poput mene. Zato Hearn želi potpisati ugovor sa mnom na tri borbe. Trebam mu. Ali meni Eddie ne treba. Ne treba mi netko tko će mi govoriti kad ću se boriti i kad se neću boriti, te ako ne bude zadovoljan da čekam na klupi."


"Jedini borci koji ga trebaju su oni kojima je potrebna pomoć. Ali, svi su vidjeli kontradiktornog promotora koji je kompulzivni lažljivac, koji nije uspio svom borcu osigurati 50 milijuna dolara, najveću zaradu u njegovoj karijeri i kako bi on mogao pomoći drugima? Ako krenu tim putem uništit će svoju reputaciju."

Nakon prekida pregovora Wilder je promijenio mišljenje i o podjeli novca. Više ne prihvaća čistih 15 milijuna, što je prethodno prihvatio.

"Ako dođe do borbe, mora biti 50-50. Ne prihvaćam nikakav ponuđeni iznos prije ostvarene zarade. Ništa od toga. S tim smo završili. Sa smiješkom ću reći da je to iza nas. Učinio sam sve da bi došlo do ove borbe."


Iako još nije službeno objavljeno Joshua bi se 22. rujna na Wembleyu trebao boriti s Alexanderom Povetkinom, dok će Wilder najvjerojatnije braniti pojas protiv također obveznog izazivača Dominica Breazealea kojeg je Joshua nokautirao 2016.

"Brate, više me nije briga. Nadam se da će ga Povetkin nokautirati. Stvarno se nadam. završio sam s tim. Pokazat ćemo svijetu da nije onakav kakav se predstavlja" rekao je u intervjuu s bivšim UFC-ovim borcem Brendanom Schaubom, koji ga je prekinuo i upitao ne želi li on biti prvi koji će nokautirati Joshuu.

"Želio sam to. Imao sam priliku, ali očito oni ne žele svom borcu dozvoliti da se dokaže protiv mene."

Wilder se također trebao boriti s Povetkinom, ali nakon što je Rus pao na doping testu WBC-ov prvak je rekao da se ne želi boriti s varalicama. To ga nije spriječilo da se mbori s Luisom Ortizom, koji je također bio pozitivan uoči njihove prve zakazane borbe. Vjeruje se da je Kubanac dosta stariji od 39 godina koliko službeno ima.
535
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije