Autor: mi
Datum objave: 08.02.2018


Wilder: Nitko u Americi ne zna za Joshuu

WBC-ov prvak Deontay Wilder (39-0, 38 KO) i IBF, IBO i WBA prvak Anthony Joshua (20-0, 20 KO) spremaju se za sljedeće obrane naslova prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

32-godišnji Amerikanac 3. ožujka sedmi put brani pojas protiv neporaženog Luisa Ortiza (28-0, 24 KO), dok se Joshua peti put brani naslov prvaka u sudaru s WBO prvakom Josephom Parkerom (24-0, 18 KO).

Priželjkuje se da obojica pobijede jer bi to otvorilo put njihovom međusobnom dvoboju.

Joshua je već izjavio da s obzirom na to koliko pratnju ima u Britaniji nema potrebu ići boksati s Wilderom u Ameriku.

WBC-ov prvak smatra da Englez mora doći u SAD ako želi postati globalna zvijezda.

"On možda ima svoju zemlju iza sebe i to je to" izjavio je Wilder.

"Želi li on biti upamćen kao prvak u svojoj zemlji? U ostatku svijeta ne znaju za njega. Ovdje u Americi ne znaju ni njegovo ime. Znaju samo onog velikog tipa iz Engleske. To je činjenica."


"Ja trebam njega i on treba mene, osim ako ne želi ujediniti naslove. Osim ako ne želi ostati na svojoj strani bare i pustiti da ljudi gravitiraju njemu i biti lažnjak. Ali, nikad neće biti globalna ikona. Nikad neće biti svjetski poznat bez mene. Svi putevi vode prema Deontayu Wilderu."

"Svi žele ovu borbu osim Joshuinog promotora. Oni znaju koliko je to rizik. I trebali bi biti zabrinuti, ali ne znam što misle. Koliko će im boksačka javnost dozvoljavati da me izbjegavaju? Ovo je najveća borba naše ere."

Joshuin promotor Eddie Hearn više je puta već kontrirao na ovakve Wilderove tvrdnje kazavši da Wilder iako je Amerikanac ni sam nije previše popularan u svojoj zemlji.

To je dokazao nasumičnom anketom provedenom u New Yorku krajem prošle godine.

377
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije