Autor: mi
Datum objave: 07.12.2018


Wilder: Mayweather me mrzi jer ne želi da itko zasja osim njega

Floyd Mayweather jedan je od mnogih boksačkih velikana koji je uvjeren da je Deontay Wilder trebao izgubiti od Tysona Furyja.

'Money' je tijekom analize za Showtime izjavio da je u borbi koja je službeno završila bez pobjednika prvih 5 rundi dao Britancu i navodno je s gađenjem napustio Staples Center nakon službenog proglašenja.

"Deontay Wilder ovisi samo o jednom udarcu. On samo traži jedan veliki udarac. A kao borac morali bi koristiti i druga oružja. Fury koristi kombinacije i vrlo, vrlo brz prednji direkt i radi pomalo. Mislim da ako Deontay Wilder ne učini nešto drugo i borba ode do kraja izgleda da će Fury pobijediti" komentirao je Mayweather.


No, dodao je da mu je Wilder zaista drag. WBC-ov prvak u teškoj kategoriji ne misli da je tako i smatra Mayweathera mrziteljem.


"On je hejter. Ne želi da itko zasja osim njega. To je tužno jer ima preko 40 godina. Mislim, daj oženi se čovječe. Smiri se. To je tužno. I to je ono što ovaj sport čini lošim - bivši prvaci umanjuju zasluge aktualnih prvaka."

Na pitanje novinara, s kojima je zajedno gledao snimku svoje borbe s Furyjem, u kakvom je odnosu s Mayweatherom, teškaš iz Alabame rekao je da nikad nije vodio privatni razgovor s 41-godišnjim bivšim svjetskim prvakom u pet težinskih kategorija.


"Nemam nikakav odnos s njim. Nije ovo prvi put. Kladio se protiv mene na Bermanea Stivernea u siječnju 2015. Tada se također kladio protiv mene."


Wilder kaže da Mayweather nije ljubomoran samo na njega, već i na sve svoje boksače koji prijete da bi mogli iskočiti iz njegove sjene.

"Pogledajte sve njegove borce. Svatko tko se pokuša uspeti on ga sruši. Pogledajte što se događa sa svima za koje se čini da bi mogli postati sljedeća zvijezda, pogledajte što se njima događa. Pogledajte Gervontu Davisa. Mi to vidimo. Mi vidimo primjere. Pogledajte Adriena Bronera. 'On je sljedeći Mayweather'."

"Mislite li da je želio vidjeti da Adrien dođe do vrha? Bronera su uspoređivali s njim, mogao je biti sljedeća velika zvijezda. Nitko ne želi biti zaboravljen. Ja kažem ako si tijekom svoje karijere učinio prave stvari, ako si prvi put bio pravi, nećeš nikada biti zaboravljen. Ali, uvijek nas pamte po onome što smo zadnje učinili. Možemo napraviti 99 velikih stvari, ali napravimo li jednu pogrešnu ljudi će uvijek to zapamtiti."


"Ne razumijem. Imamo velike šampione poput njega i Mikea Tysona. Pričajte s nama. Ako nam imaju nešto reći neka nas povuku na stranu i kažu to nasamo. Ne žele odvojiti ni malo vremena da nas nazovu. 'Hej, čovječe. poradi na ovome. Samo napravi ovo. Mislim da si sjajan. Ti to možeš i takve stvari'. To ne čine jer ne žele vidjeti tuđu veličinu i to je tužno. Kad ja dođem u tu poziciju ja ću biti osoba koja će motivirati druge, kao što radim i sada. Ja uvijek govorim drugim borcima i svom bratu: Želim da budete bolji od mene. Nemojte pokušavati biti kao ja. Budite bolji od mene."

"Povijest se ponavlja. Nikad ne može jedna osoba ostati na prvom mjestu kroz cijelu povijest. To se nikada neće dogoditi. Moj idol je Muhammad Ali. Čak je i on izgubio u ringu. Za mene nije toliko bitno što je napravio u samom ringu, važnije mi je ono što je činio izvan njega. Otvoren, volio je svoje ljude, progovorio je. Ali, danas se svatko želi držati te vodeće pozicije."


510
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Floyd Mayweather, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije