Autor: mi
Datum objave: 06.01.2018


Wilder: Lakoćom bih mogao srušiti Mayweatherov rekord od 50-0

Deontay Wilder (39-0, 38 KO) vjeruje da može lakoćom srušiti Mayweatherov rekord od 50 pobjeda i 0 poraza.

Mayweather je u kolovozu pobjedom protiv debitanta u profesionalnom boksu Conora McGregora preskočio Rockyja Marciana s omjerom 49-0.

Wilder, koji je osam godina mlađi od Mayweathera, svoju 40. borbu trebao bi imati 3. ožujka protiv Luisa Ortiza u New Yorku.

To će mu biti sedma obrana naslova WBC-ovog prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

Ako pobijedi, očekuje se meč za ujedinjenje s pobjednikom borbe između Anthonyja Joshue i Josepha Parkera planirane za 31. ožujka.

"Mogućnost rušenja Mayweatherovog rekorda spomenuli su mi ljudi oko mene. To me natjeralo da malo razmislim o tome. Ta ostvarenja... ako ih zacrtam kao svoj cilj definitivno će se dogoditi. Mogu lakoćom imati bolji skor od svih njih, lakoćom. Ja tek ulazim u najbolje razdoblje karijere. Tek sam ušao na vrata. Ovladao sam svojim zanatom. Znam sve o sebi u ringu" izjavio je za Yahoo Sports.


"A kad imate snagu to čini veliku razliku. Mnogi misle da se ja samo oslanjam na svoju snagu, ali ja se ne moram oslanjati na nešto što mi dolazi prirodno... to dolazi prirodno. Ti ciljevi će sigurno biti ostvareni. To nije nešto za čime idem, ali izgledalo bi lijepo u mom rezimeu. K vragu, mogao bih čak i nadmašiti rekord Georgea Foremana i biti najstariji prvak u povijesti teške kategorije."


Od aktivnih boksača trenutno je blizu izjednačavanja Mayweatherovog rekorda WBC-ov prvak u minimum kategoriji Wanheng Menayothin (Chayaphon Moonsri). Nakon pet pobjeda prošle godine 32-godišnji Tajlanđanin je na 49-0 i 50. pobjedu bi mogao ostvariti protiv obveznog izazivača Leroya Estrade.


Foto: naoki Fukuda

438
Kategorije: Boks
Tagovi: Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije