Autor: mi
Datum objave: 02.12.2018


Wilder kontroverznim remijem protiv Furyja obranio naslov prvaka svijeta

Borba za naslov svjetskog prvaka između Deontaya Wildera (40-0-1, 39 KO) i Tysona Furyja (27-0-1, 19 KO) u Los Angelesu završila je bez pobjednika.Iako je Fury dva puta završavao na leđima uvjerljivo je dobio veliki broj rundi.

Suci su donijeli podijeljenu odluku - 115-111 za Wildera, 114-110 za Furyja i 113-113.

Wilder je agresivnije otvorio borbu, a Britanac ga je izazivao spuštanjem ruku i držanjem kad bi se približio. Amerikanac je uspio plasirati jedan lijevi kroše, ali mu je Fury uzvratio desnicom pred kraj prvog dijela borbe.

Fury se u drugoj dobro kreće, radi prednjim direktom i mijenja gard, a Wilder uspjeva zadati udarac desnicom u posljednjoj sekundi.

'Kralj Cigana' kontrolira treću rundu prednjim direktom, pogađa dobrom kombinacijom prednjeg lijevog direkta i desnog krošea, te eskivira protivnikove napade.

U četvrtoj Fury nastavlja frustrirati Wildera koji sve više promašuje. 30-godišnji izazivač odlično se kreće i u petoj rundi i bolji je i u ovom dijelu borbe.

Dojam je da je Fury u sedmoj malo podigao tempo. Tri je puta pogodio snažnim desnim direktom, dok je Amerikanac uspješno plasirao direkt u tijelo i jedan u glavu, ali je Britanac vještim eskivažama i klinčanjem neutralizirao njegove eksplozivne pokušaje.


Branitelj naslova na samom kraju osme runde uspio je nekoliko puta pogoditi izazivača.

Nakon nekoliko primljenih udaraca u prvom dijelu devete runde Fury je završio na podu. Poslije nokdauna Wilder je pokušao iskoristiti priliku, ali se Britanac vješto branio i dočekao kraj runde.

U 10. Fury je dosta aktivniji, zadaje više udaraca i vraća kontrolu nad borbom.

U pretposljednjoj Fury i dalje odlično eskivira Wilderove napade i radi ono što je uspješno radio većim dijelom borbe, ali je u zadnjim sekundama primio nezgodan udarac u tijelo.

Na početku 12. runde Wilder kombinacijom desnog  i lijevog krošea ponovno ruši Furyja. Uzdrmani Britanac jedva se diže na noge i poslije uspjeva uzvratiti snažnim desnim direktom Wilderu koji je krenuo na sve ili ništa.Cro Ring je borbu bodovao 114-112 za Furyja.

1055
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije