Autor: mi
Datum objave: 09.05.2019


Wilder: Ja nastavljam gdje su stali veliki američki teškaši i znam koliko je bitno zadržati naslov u Americi

Kad se Deontay Wilder u siječnju 2015. uspeo na tron teške kategorije osvojivši WBC-ov pojas postao je prvi američki prvak u teškoj kategoriji nakon 8 godina.

'Bronze Bomber' pojas je osvojio svladavši jednoglasnom sudačkom odlukom Bermanea Stivernea i vratio Amerikanca na mjesto svjetskog prvaka u teškoj kategoriji prvi put nakon Shannona Briggsa 2007. 

 

33-godišnji Wilder 18. svibnja u New Yorku protiv sunarodnjaka Dominica Breazealea deveti put brani WBC-ov pojas. Kaže da je svjestan koliko je bitno da pojas ostane dugo vremena u Americi.


"Postoji dugačak niz velikih američkih teškaških prvaka koji su predstavljali našu zemlju s ponosom, snagom i čašću u ringu. Ja vrlo ozbiljno shvaćam ovu odgovornost i nastavljam gdje su oni stali i pokazujem svakom mladom borcu koji se ugleda u mene da i on jednog dana može postati prvakom svijeta u teškoj kategoriji" izjavio je Amerikanac.


"Ja sam svjetski prvak, ali predstavljam ovu zemlju i sve u ovoj zemlji. Borio sam se s izazivačima iz cijeloga svijeta imajući na umu koliko je bitno zadržati naslov u Sjedinjenim Državama".


Iako je odmah nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka bio relativno nepoznat i u svojoj zemlji, Wilder postaje sve veće ime ne samo na boksačkom tržištu.


"Biti svjetski prvak u teškoj kategoriji i držati tu titulu u Americi je ogromna stvar. Nekad je svjetski prvak u teškoj kategoriji bio poznat kao i predsjednik. Ja ću nastaviti razarati u ringu da bi svi znali da sam ja jedino ime i jedino lice koje predstavlja tešku kategoriju."


Foto: Marvin Gentry

366
Kategorije: Boks
Tagovi: Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije