Autor: mi
Datum objave: 16.06.2016


Wilder: I dalje želim da je Alexander Povetkin s druge strane ringa, ali on je sve upropastio

Deontay Wilder kaže da ga je cijela situacija s otkazivanjem borbe s Alexanderom Povetkinom uzdrmala.

"I dalje nisam prešao preko toga. Puotovati u potpuno stranu zemlju i pripremati se, bio sam poptuno drugačiji Deontay za tu borbu. Proći kroz sve što sam prošao i vratiti se kući bez prilike da to pokažem, čovječe, to je uzelo puno do mene."


"Po prvi put u karijeri nisam želio s nikim pričati. Nisam želio davati intervjue. Čak nisam bio ni na Instagramu, ni Twitteru ni bilo kojoj drugoj društvenoj mreži. Iskreno, bio sam na rubu depresije. Kad dogovorimo datum borbe, borci su spremni za borbu pod fer uvjetima. Onda u tjednu borbe saznate da netko pokušava varati u svojoj zemlji i to vas potpuno isprazni" rekao je WBC-ov prvak koji 16. srpnja brani pojas protiv bivšeg dvostrukog izazivača za naslov Chrisa Arreole u svojoj Alabami.


"Morate ostaviti po strani sve što se događa. Jedan udarac može promijeniti čitav vaš svijet. Morate se fokusirati samo na to, pogotovo s tipom poput Chrisa Arreole koji vam dolazi skinuti glavu."

"I dalje sam ljut zbog svog tog nereda s Povetkinom, ali to je sada u rukama odvjetnika. Moram vjerovati u pravni proces i samo brinuti o ovom momku koji će pokušati ukrasti moj WBC-ov pojas, koji neću pustiti."

"Ljudi se pitaju kako Arreola dobiva borbe za svjetski naslov jednu za drugom. To je zbog njegove volje i želje. Ne možete ga odbiti. Ne možete ga zaobići."


Objektivno, ova prilika je manje bazirana na zaslugama, a više na Arreolinoj volji da prihvati borbu. U posljednje tri borbe ima jednu pobjedu, jedan poraz, a posljednji meč mu je poništen jer je na doping testu bio pozitivan na marihuanu.

U ožujku prošle godine sudačkom odlukom nakon 8 rundi pobijedio je Chrisa Harpera (12-4, 8 KO), potom je remizirao s Fredom Kassijem (18-5-1, 10 KO), a u posljednjoj borbi prošlog prosinca slavio je dvojbenom podijeljenom odlukom protiv Travisa Kaufmanna (30-1, 22 KO), a meč je kasnije poništen.


"Imali smo i imena iz prvih 5, ali mislim da oni ne bi bili spremni. Trebao nam je borac koji odgovara opisu nekoga tko će biti spreman na kratki rok i prihvatiti borbu. Dame i gospodo predstavljam vam Chrisa Arreolu."


"Blagoslov je što smo pronašli borca poput Chrisa, koji je slične visine i raspona ruku i slične snage kao Povetkin. Oni nisu isti borci, ne govorim to. Ali, nema puno stvari koje moramo promijeniti za ovaj trening kamp."


"I dalje želim da je Alexander Povetkin s druge strane ringa, ali on je sve upropastio petljajući s dopingom."
Foto: Naoki Fukuda

682
Kategorije: Boks
Tagovi: Chris Arreola, Alexander Povetkin, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije