Autor: mi
Datum objave: 06.08.2018


Wilder: Gdje god da Joshua krene spominju moje ime. Ne može pobjeći od mene

Deontay Wilder trebao je u svibnju 2016. godine braniti naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji protiv Alexandera Povetkina.

Nakon što je otkriveno da je Rus bio pozitivan na meldonij, koji je postao zabranjen početkom te godine, meč je otkazan. Budući se poslije Wilder nije mogao boriti do početka 2017. WBC je odredio borbu za privremenog prvaka između Povetkina i Bermanea Stivernea. Prvo je Stiverne pao na doping testu, ali ruski tim nije želio otkazivanje borbe. Zatim je Povetkin ponovno bio pozitivan na doping testu, a borba je otkazana.

Wilder je na kraju u revanšu u prvoj rundi nokautirao Stivernea. Njegov sljedeći protivnik Luis Ortiz također je bio pozitivan uoči meča s njim, ali je borba dobila novi datum i Amerikanac je nokautom protiv Kubanca sedmi put obranio WBC-ov naslov.

Povetkinu se nije vraćao.

"Mislim da će ovo definitivno biti teška borba za Joshuu. Povetkin je dobar borac. Zaista to mislim. Mislim da je pametan u ringu. Mislim da ima problema s visokim borcima, ali je pametan. Ako mu date priliku on će ju iskoristiti i završiti vas" rekao je WBC-ov prvak


Wilder, koji je u pregovorima za borbu s Tysonom Furyjem, vjeruje da Joshua nakon prekida njihovih pregovora ima previše toga na umu i da bi ga to moglo koštati.


"Joshua ima toliko toga na umu. On je glavni u svojoj zemlji. A kad dođete u fazu da vas svi znaju vi možete postati vrlo nesretni. Gdje god da krene spominju moje ime. On ne može pobjeći od mene. Vjerojatno razmišlja o meni u snu zato jer toliko spominju moje ime. Siguran sam u to. 'Kad ćeš se boriti s Wilderom! Bori se s Wilderom pičko! Ti si sramota'. To je ono što mu govore u ovim trenucima. Uloge su se dramatično promijenile."


"Mislim da će ovo biti teška borba za njega zato jer mentalno nije na pravom mjestu. Za borbu s Povetkinom fanovi ga ne podržavaju čvrsto kao nekoć".

Joshuin promotor Eddie Hearn izjavio je da je za borbu s Povetkinom 22. rujna na Wembleyu već prodano 60 000 ulaznica.

498
Kategorije: Boks
Tagovi: Alexander Povetkin, Anthony Joshua, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije