Autor: mi
Datum objave: 04.04.2019


Wilder: Ako se Kličko vrati neće htjeti stati na put Deontayu Wilderu

Sve se glasnije priča o povratku Vladimira Klička (64-5, 53 KO).

43-godišnji Ukrajinac dobio je ponudu streaming servisa DAZN, a govori se o iznosima od 70 milijuna dolara na više.

Pretpostavlja se da bi se ako se vrati mogao boriti s Deontayom Wilderom (40-0-1, 39 KO).

WBC-ov prvak sprema se za devetu obranu naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji protiv Dominica Breazealea 18. svibnja u New Yorku. Nakon tog meče više ga zanima revanš s Tysonom Furyjem ili borba za neospornog prvaka s Anthonyjem Joshuom nego dvoboj s Ukrajincem. 


33-godišnji Amerikanac u prošlosti je kao sparing partner pomagao Vladimiru Kličku tijekom priprema za obrane naslova svjetskog prvaka.

"Mislim da on neće htjeti tu borbu, ako hoćete moje iskreno mišljenje. Kličko je imao puno prilika da me izazove. Svaki put kad se vraća nitko ne spominje ime Deontaya Wildera zato jer znaju da je to teška borba. Ja sve dovedem u poziciju da treniraju kao što nikad nisu trenirali."


"Mislim da ako se Kličko vrati neće htjeti stati na put Deontayu Wilderu. Ne mogu reći da je on bivši i da je nekad bio netko. On je i dalje Kličko. Napravio je nevjerojatne stvari u karijeri i to mu nitko ne može poreći. Čak i kad sam bio u trening kampu s njim puno sam naučio."


"Ali, znate kako je to na borilačkoj sceni. Morate se vratiti i pobijediti, ponovno pobuditi zanimanje. Pogotovo ako se želite boriti s nekim poput mene. Ja sam ubojica. Ja se ne igram s nikim. Iskreno, mislim da neće htjeti tu borbu. Kličko je imao puno prilika da me izazove."


Kličko se posljednji put borio u travnju 2017. kada je na Wembleyu u borbi za WBA, IBF i IBO naslove izgubio od Anthonyja Joshue nokautom u 11. rundi. U meču prije toga u studenom 2015. u Dusseldorfu porazom od Tysona Furyja jednoglansom odlukom sudaca izgubio je WBA, WBO, IBF i IBO pojaseve i naslov svjetskog prvaka koji je držao gotovo deset godina u nizu.

505
Kategorije: Boks
Tagovi: Wladimir Klitshcko, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije