Autor: mi
Datum objave: 11.02.2020


Wilder: Ako otvorim Furyju posjekotinu život će mu biti u mojim rukama

Iako većina promatrača smatra ishod njihove prve borbe kontroverznim Deontay Wilder ne misli tako.

Amerikanac je u prosincu 2018. u Los Angelesu zadržao WBC-ov pojas nakon što su suci meč s Tysonom Furyjem proglasili neodlučenim. Wilder je dva puta tijekom borbe rušio ‘Kralja Cigana’, ali je unatoč tome dojam da je Fury trebao odnijeti bodovnu pobjedu.

“Dobio sam prve četiri runde lakoćom. On je puno izazivao, a radio malo toga kako bi pridobio suce. Drago mi je da smo imali suce koje smo imali. Neslužbena bodovna kartica za vrijeme prijenosa je ljudima oslikavala drugačiju priču, te su se ljudi koji tek povremeno prate boks pitali što se događa” kaže 'Bronze Bomber'.


“Također, kad se osvrnem na borbu shvaćam da sam bio preuzbuđen i prenervozan da napravim nešto što inače znam da mogu napraviti svaki dan s obzirom na urođene sposobnosti koje znam da imam. Trebao sam ostati smiren i samo čekati da mi dođe. Forsirao sam. Mogu ispraviti puno stvari 22. veljače.”


“Općenito sam bacao puno više udaraca. Sve dolazi iza prednjeg direkta. Njime pripremate desnicu. Lijevi kroše, aperkat i sve što želite baciti nakon prednjeg direkta. Sada dodajemo puno više kombiacija od dva-tri udarca” kaže Wilder.


“U prvoj borbi se nikako nisam mogao smitiri. Puno stvari će se promijeniti. Ovo će biti potpuno drugačija borba. Ali, na pripremama neću raditi ništa drugačije, Radim ono što znam raditi. Puno toga je u mišićnoj memoriji. Možemo se pripremati za puno stvari tijekom trening kampa koje na kraju možda i neću koristiti kad vidim kakva je situacija ispred mene.”


Fury za revanš planira težiti oko 120 kilograma, dok Wilderov trener Jay Deas priželjkuje da njegov boksač bude na oko 100 kilograma.

“Težina mi nije bitna. Moja snaga ostaje od prve do zadnje runde. Fokus morate izvježbavati isto kao i boksačku tehniku. To je nešto što morate razviti. Ako možete vidjeti možete i vjerovati. Tada se događa čarolija. Fury je rekao da će me nokautirati u drugoj rundi. Nitko ovdje ne vjeruje u to.”

Wilder kaže da su njegove borbe s Furyjem dokaz da se najveći mečevi u boksu mogu dogovoriti kad su strane zaista zaintersirane za njega. Furyjev promotor Bob Arum ublažio je stav prema Wilderovom savjetniku Alu Haymonu i zajedno rade na ovoj borbi koja otvara vrata i ogledu njihovih vrhunskih velteraša Errola Spencea i Terencea Crawforda.

“Vidite da Fox radi s ESPN-inm Bob Arum radi s Alom Haymonom, Mi smo primjer da se svaka borba može dogovoriti i svi mogu pronaći interes pod korektnim uvjetima. Svi najbolji boksači nisu uvijek na istoj platformi i nemaju ugovor s istim promotorom. Morate ići kroz život i kontrolirati samo ono što možete kontrolirati. Zato sam ja jako sretan sa svojom karijerom. U ovu situaciju sam se doveo donoseći prave odluke.”


Unatoč tome što mu je bila u interesu Britančeva pobjeda, Amerikanac milsi da je Furyjeva borba s Ottom Wallinom trebala biti prekinuta zbog posjekotine i da je Šveđanin trebao odnijeti pobjedu. Fury je na kraju nakon pobjede jednoglasnom odlukom zakrpan s više od 40 šavova.


“Mislim da je borba s Wallinom trebala biti prekinuta iako mi revanš donosi puno novca.Mnogi se ne slažu s mojim mišljenjem, ali razumijem zašto. Žele da on dođe do mene. Ako mu ja otvorim tu posjekotinu život će mu biti u mojim rukama. Ako ne bude mogao vidjeti moje udarce to neće biti dobro. Zato jer ja dolazim s lošim namjerama.”

992
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije