Autor: mi
Datum objave: 29.07.2018


Whyte u bespoštednoj borbi pobijedio Parkera

Dillian Whyte (24-1, 17 KO) u Londonu je pobijedio Josepha Parkera (24-2, 18 KO), obranio WBC-ov srebrni pojas i osvojio upražnjeni WBO internacionalni naslov u teškoj kategoriji.

30-godišnji Jamajčanin porazio je Parkera jednoglasnom odlukom sudaca nakon 12 rundi - 113-112, 115-110, 114-111.


U prvom meču od gubitka WBO pojasa od Anthonyja Joshue, Parker je prednjom rukom kontrolirao početak borbe i prednjim direktom pripremao udarce za desnu ruku. U drugoj se našao na podu i sudac mu je brojao, ali je usporena snimka otkrila da ga je srušio udarac glavom.


Whyte u trećoj veže nekoliko udaraca i nastavlja ići naprijed. Na početku 4. Jamajčanin hvata protivnika hrvačkim zahvatom želeći ga izmoriti i demonstrirati snagu. Parker na pritisak odgovara udarcima u tijelo.


U petoj Parker postaje vidljivo umoran, a Whyte koristi svaku priliku da ga uhvati i objesi težinu na njega. U sljedeće tri minute londonski boksač počinje dominirati borbom, ali Parker pogađa odličnim krošeom u posljednjoj sekundi, nakon što je na početku primio snažan aperkat

U sedmoj Whyte pritišće i izuzev jednog snažnog lijevog krošea ne pogađa ništa značajnije.

U osmoj tempo pada, a Parker je bio malo bolji.

Novozelanđanin 9. otvara odličnim desnim aperkatom, a Whyte ga lijevim krošem na sredini runde i ringa šalje na pod. Uspio je odgovoriti na brojanje i završiti rundu bez dodatne štete.


Whyte je bolji i u 10. rundi, ali kraj 11. je dočekao na užadi i na rubu nokdauna.

Parker u zadnje tri minute kreće na sve ili ništa i desnim direktom 30 sekundi prije kraja ruši Whytea. 'Body Snatcher' uspijeva se podići i držati protivnika do isteka vremena.Foto: Reuters

1115
Kategorije: Boks
Tagovi: Joseph Parker, Joseph Parker, Dillian Whyte
Najpopularnije
Najnovije