Autor: mi
Datum objave: 09.08.2018


White: Puno stvari nije se posložilo kako treba za Zuffa Boxing

Prošlo je gotovo godinu dana od boksačkog meča između Conora McGregora i Floyda Mayweathera.

Nakon financijskog uspjeha te borbe predsjednik UFC-a Dana White najavio je ulazak na boksačko tržište s ambicioznim planovima.

Godinu dana poslije gostujući na podcastu  Matta Serre i Jima Nortona otkrio je da stvari nisu išle po planu, ali da ne odustaje od planova za Zuffa Boxing.

"To je jedna od stvari za koje sam rekao da ću prvo umočiti mali prst, a ne skočiti na glavu. I dalje radimo na nekim stvarima" rekao je White.


"Puno stvari u boksačkom svijetu nije se posložilo na način na koji sam mislio da hoće kad smo najavili svoj hrabri potez. Dogodile su se neočekivane promjene i nisam još uspio uvijek iznijeti pravu ponudu za naš posao. Ali, kad bude vrijeme za taj posao reagirat ću odmah."


White je pokušavao doći u kontakt s Anthonyjem Joshuom kojemu je isticao ugovor s Matchroomom. Svjetski prvak u međuvremenu je produljio vjernost promotoru za iduće 3 godine.

Na pitanje o Joshui demantirao je tvrdnje da mu je ponudio ugovor vrijedan 500 milijuna dolara, te dodao da ga je želio samo zajednički promovirati u Sjedinjenim Državama.


White je bio u razgovorima i s WBC i IBF prvakom u lakoj kategoriji Mikeyem Garcijom. Ubrzo je objavljeno da je Matchroom Boxing USA Eddieja Hearna potpisao ugovor s platformom DAZN vrijedan 125 milijuna dolara godišnje, a Garcia je potvrdio da je u razgovorima s Hearnom.

Predjsednik UFC-a nedavno je izjavio i da Zuffa Boxing ne planira surađivati s velikim federacijama i da planira imati svoje neovisno natjecanje. Također je u stalnom verbalnom sukobu s utjecajnim promotorima Bobom Arumom i Oscarom De La Hoyom.

Zuffa je svoju dominaciju na MMA tržištu u SAD-u i u svijetu ostvarila kupovinom konkurentskih promocija (WEC, WFA, Strikeforce, PRIDE, IFL).
Foto: MMA Junkie

507
Kategorije: Boks
Tagovi: UFC, Dana White
Najpopularnije
Najnovije