Autor: mi
Datum objave: 09.10.2018


White: Onaj tko misli da je UFC pretjerao je glup

I prije održavanja UFC-a 229 američka promocija bila je kritizirana zbog načina na koji je promovirala borbu između Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora.

Nakon završetka borbe za naslov prvaka u lakoj kategoriji Nurmagomedov je skokom iz kaveza na Dillona Danisa počeo kaos, koji se zamalo prtetvorio u velike nerede. UFC-ov predsjednik Dana White ne smatra da je organizacija pogriješila u bilo čemu uoči borbe.


Glavne kritike usmjerene su prema korištenju snimki McGregorovog napada na autobus s borcima u travnju u New Yorku. UFC je promovirao sportsko natjecanje koristeći snimke kriminalnog ponašanja i time samo dolio ulje na vatru već postojećeg suparništva. Uz to, iako McGregor nije prvak, već bivši prvak, na sučeljavanju se pojavio s dva pojasa prvaka.


“To je borba. Svatko tko piše takve stvari je idiot. Zbog načina na koji smo promovirali borbu zbog toga je tako i ispalo. Ovo je sve dio priče” izjavio je White.


“Vjerujte mi, ja ovo radim skoro 20 godina. Imali smo hrpu borbi gdje je među borcima vladala zla krv i svašta se događalo. Znate, kad je borba gotova mi ne nastavljamo borbu. Bilo je gužvi između boraca u backstageu, mislim ipak je ovo borilački biznis, puno ljudi se ne voli.”


Prihod od ulaznica u T-Mobile Areni bio je preko 17 milijuna dolara, a očekuju se i rekordne brojke prodanih PPV prijenosa.


White odbacuje bilo kakvu ideju da je kompanija pretjerala u promociji borbe.


“To je jednostavno glupo mišljenje.”

Za TMZ je spekulirao kakva bi kazna mogla zadesiti Nurmagomedova, ali i McGregora koji će se također morati pojaviti pres Sportskom komisijom Nevade.

“Zadržali su cijelu Khabibovu plaću i razmišljaju o tome da mu oduzmu cijelu zaradu. Mislim da se to ne bi trebalo dogoditi. Ne bi mu smjeli uzeti cijelu zaradu. Trebali bi mu uzeti 250 000 dolara i apsolutno bi trebao zadržati titulu. Bit će suspendiran, tako da možda bi mu trebali dati četiri do šest mjeseci suspenzije.”1006
Kategorije: MMA
Tagovi: Dana White, Conor McGregor, Khabib Nurmagomedov
Najpopularnije
Najnovije