Autor: mi
Datum objave: 16.04.2019


White: Ferguson se trebao boriti s Maxom. Neće se moći vratiti dok ga naši liječnici ne pogledaju

Tony Ferguson (24-3, 14-1 UFC) posljednji put se borio prošlog listopada kada je u uzbudljivom meču pobijedio bivšeg prvaka Anthonyja Pettisa.

Nakon toga izašle su vijesti o psihičkim problemima 35-godišnjeg borca i povukao se iz javnosti.


Otkako je situacija postala poznata javnosti Amerikanac nije davao izjave, ali je prije nekoliko dana preko društvenih mreža objavio da je prošao liječničku evaluaciju i da se ubrzo vraća u akciju.


Predsjednik UFC-a Dana White kaže da se to ipak neće dogoditi tako brzo i neće mu dozvoliti povratak dok UFC-ovi liječnici ne daju odobrenje.


"Ne znam je li Tony spreman za borbu, ne znam je li to apsolutno točno. Mi još nismo dobili uvid u njegovo zdravstveno stanje. Nitko do naših liječnika ga još nije pogledao" izjavio je White za MMA Junkie.


U međuvremenu Dustin Poirier osvajanjem naslova privremenog prvaka pobjedom protiv Maxa Hollowaya dobit će priliku izazvati Khabiba Nurmagomedova. Ferguson je bivši privremeni prvak i iako je u nizu od 11 pobjeda još nije dočekao priliku za borbu za naslov punopravnog prvaka. White kaže da si je za to sam kriv.

"Ovo je bila Fergusonova borba. Trebao se boriti s Maxom. Ovo je bila njegova borba, a on ju je odbio. Vrlo smo jasno rekli da će se pobjednik ove borbe boriti za naslov i tako stoje stvari. Osim ako se nešto ne dogodi Dustinu Poirieru borba je njegova."


294
Kategorije: MMA
Tagovi: Dana White, Dustin Poirier, Khabib Nurmagomedov
Najpopularnije
Najnovije