Autor: mi
Datum objave: 28.04.2016


WBC: Neka De La Hoya marinira borbu, mi ćemo Canelu uzeti pojas

World Boxing Council neće dozvoliti daljnje odgađanje borbe između prvaka u srednjoj kategoriji Saula Alvareza i privremenog prvaka Gennadyja Golovkina.

Prošle godine Miguel Cotto i Alvarez su dobili dozvolu da se bore za WBC-ov pojas pod uvjetom da se pobjednik bori s Kazahstancem.

Canelo je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca poslije 12 rundi, ali nije bio spreman odmah ući u ring s GGG-em.


Nakon novih pregovora, WBC je dozvolio obojici da odrade po još jednu borbu prije meča za ujedinjenje naslova, uz uvjet da se međusobno bore na jesen.

Golovkin je nokautirao obveznog IBF-ovog izazivača Dominica Wadea, dok Canela čeka borba s Amirom Khanom 7. svibnja.

Canelo ako pobijedi ima 15 dana da odluči hoće li se ili neće na jesen boriti s Golovkinom.

Meksikančev promotor Oscar De La Hoya uporno ponavlja da se borba s Golovkinom mora 'marinirati' još malo kako bi ostvarila još veći pay-per-view uspjeh.

Predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman kaže da nema problem s De La Hoyinim stavom, ali upozorava da će federacija oduzeti njegovom boksaču pojas ako se ne bude borio s obveznim izazivačem i da će Golovkin zauzeti njegovo mjesto.

"Oscar može reći što god želi... to je njegovo pravo, ali naša je pravo uzeti titulu njegovom boksaču ako ne ispuni svoje obveze" izjavio je Sulaiman.

Golovkinov trener Abel Sanchez krivi Canelove promotore za odgađanje borbe.

"Ne mislim da se Canelo boli Golovkina. Mislim da to najviše ima veze s njegovim promotorom Oscarom De La Hoyom. On je taj koji pokušava izbjeći borbu."

Ako pregovori i počnu problem će biti i težina, jer Canelo odbija braniti naslov u srednjoj kategoriji na granici te kategorije od 72.6 kilograma, već traži dogovorenu težinu od 70.3 kilograma.
Foto: Tom Hogan


627
Kategorije: Boks
Tagovi: , Canelo Alvarez
Najpopularnije
Najnovije