Autor: mi
Datum objave: 05.01.2020


WBA i WBO podržavaju nastup profesionalaca na Olimpijskim igrama

Dvije od četiri velike boksačke federacije pružile su podršku profesionalcima koji žele nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ovaj stav je dijametralno suprotan stavu WBC-a koji je agresivno zahtijevao od boksača da ne nastupaju na Olimpijskim igrama jer će u suprotnom biti suspendirani i maknuti s rang ljestvica. Federacija sa sjedištem u Mexico Cityju nacionalnim boksačkim savezima poslala je i pismo istog sadržaja.


Kad je postalo izvjesno da će AIBA izgubiti organizaciju olimpijskog turnira u boksu u Tokiju, za organizaciju je bio zainteresiran WBA. Na kraju je Međunarodni olimpijski odbor odlučio sam organizirati turnir.

Predsjednik WBA-a Gilberto Jesus Mendoza pismom je poželio sreću onima koji planiraju nastup u Tokiju ove godine.


„U ime velike obitelji World Boxing Associationa, prve boksačke krovne organizacije, želim izraziti punu podršku svim profesionalnim boksačima u Meksiku koji žele nastupiti na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre.”


Jedna od prvakinja koja planira nastup na Igrama u Japanu je 33-godišnja WBA prvakinja u slamka (minimum) kategoriji Anabel Ortiz.


Poziciju World Boxing Associationa podržava i World Boxing Organization koji također neće blokirati nastup svojim prvacima i boksačima kako na kvalifikacijskim turnirima tako i na samim Igrama.
430
Kategorije: Boks
Tagovi: WBA, WBO, AIBA, Boks OI - raspored rezultati, WBC
Najpopularnije
Najnovije