Autor: mi
Datum objave: 20.07.2019


Ward i Bradley iskritizirali mladu nadu nakon pobjede u meču za obveznog izazivača

Mlada nada Teofimo Lopez (14-0, 11 KO) u svojoj 14. profeisonalnoj borbi osigurao je meč za naslov svjetskog prvaka.

U okršaju za prvog izazivača IBF-ovom prvaku u lakoj kategoriji Gancu Richardu Commeyu (29-2, 26 KO) na Top Rankovoj priredbi u Oxon Hillu pobijedio je prethodno neporaženog Japanca Masayoshija Nakatanija (18-1, 12 KO).


21-godišnji boksač iz Brooklyna slavio je jednoglasnom odlukom sudaca 118-110, 118-110, 119-109 nakon što je prvi put u karijeri odradio 12 rundi. Kartice nisu potpuno točno prikazale stanje u ringu, jer se Japanac pokazao kao čvrst protivnik, a Lopezova izvedba nije se dopala bivšim svjetskim prvacima.


Bivši svjetski prvak u poluvelteru i velteru Timothy Bradley, koji je komentirao borbu za ESPN, izjavio je da je ovaj meč razotkrio mladog boksača i da nije ni blizu prava da proziva Vasyla Lomachenka. 

“Nakon ovakve izvedbe on apsolutno nije spreman za borbu za naslov.  Richard Commey ima snagu u obje ruke, morate to shvatiti. Ima jaku desnicu, a Nakatani je dosta pogađao desnom. Kod Lopeza vidim šprancu po kojoj radi. Ako vas ne može dohvatiti širokim krošeom želi se maknuti u stranu i udariti u tijelo. I onda, on ovisi o ovome. Shoulder roll (obrana ramenom). Cijelo vrijeme pogrešno procjenjuje distancu. Prima čiste udarce desnicom. Očito se mora vratiti na ploču i popraviti puno toga prije borbe za naslov” izjavio je Bradley.

Andre Ward se složio s njim.


„On i njegov otac moraju iskreno sagledati njegovu izvedbu. Nekoliko ključnih stvari. Mora podići lijevu ruku. On radi shoulder roll kao Floyd Mayweather. Ali evo u čemu je razlika. Obitelj Mayweather izvodi taj potez od početka, otkad je bio beba. To je nešto što je Teofimo kopirao, nije to naučio iz kolijevke. Mora i početi koristiti prednji direkt” dodao je Ward.
 


Foto:  Mikey Williams

254
Kategorije: Boks
Tagovi: Teofimo Lopez
Najpopularnije
Najnovije