Autor: mi
Datum objave: 03.09.2017


Volkov: Bilo je teže boriti se sa Schiltom na treningu nego sa Struveom

Čim je saznao tko će mu biti protivnik u Rotterdamu, Alexander Volkov potražio je pomoć četverostrukog pobjednika K-1 Grand Prixa i bivšeg UFC-ovog i PRIDE-ovog borca.

201 centimetar visoki Rus za borbu s 212 visokim Nizozemcem Stefanom Struveom pripremao se s njegovim jednako visokim sunarodnjakom Semmyjem Schiltom.

Volkov je od kraja prve runde zagospodario oktogonom i nokautirao Struvea u trećoj rundi u borbi koja se odvijala u stand upu. Schilt se pokazao kao dragocjena pomoć.

"Semmy mi je puno pomogao. Menadžer mi je rekao da se borim sa Struveom i prvo što mi je palo na pamet bilo je dovesti Semmyja Schilta u trening kamp. Kad je došao bio sam mu vrlo zahvalan i njegova pomoć je neprocjenjiva."


Tijekom borbe bivši Bellatorov prvak u teškoj kategoriji zaradio je posjekotinu nakon Struveovog udarca koljenom, a Nizozemac ga je i par puta pogodio prstom u oko.

"Više sam se bojao da liječnici ne prekinu borbu zato što mi se vid počeo mutiti. Teško je reći koliko je to utjecalo na borbu. Osjećam da sam ga mogao završiti u prvoj i u drugoj rundi, ali mogu iskreno reći da sam sretan i što sam ga završio u trećoj. Borio sam se dobro u teškoj borbi i zadovoljan sam" izjavio je na press konferenciji poslije meča i dodao da je zbog posjekotine dobio pet šavova .


"On se prilično dobro borio. Kad sam ga pogodio znao sam da ga mogu završiti. Nisam želio riskirati.  Metodički sam ga uništio umjesto da sam sve napore uložio u jedan udarac."


Volkov je obično viši borac u kavezu. U ovom slučaju pokazalo se da mu nije problem ni što je bio desetak centimetara niži od protivnika. Za to također zahvaljuje 43-godišnjem Schiltu, koji ima MMA skor 26-14-1.


"Bilo je teže boriti se s njim nego sa Stefanom."

Volkov je dobio sve tri borbe od dolaska u najjaču MMA promociju (Timothy Johnson, Roy Nelson, Struve). 

"Trenutno ne razmišljam tko bi mi mogao biti idući protivnik, već o tome gdje ću se boriti. Večeras su pobjede ostvarila petorica ruskih boraca i bilo bi sjajno da UFC dođe u Rusiju. Bio bih sretan da se borim u glavnoj borbi večeri. Mislim da bi UFC-ova priredba mogla napuniti najveći stadion u Rusiji. Za mene osobno bilo bi bolje boriti se u Rusiji i pokazati UFC-u koliko ruski fanovi vole UFC. Vidjeli ste danas mnogo ruskih fanova u gledalištu u Rotterdamu i bili su glasniji od ostalih. Naši fanovi su pametni, zabavni i ludi i pokazat će svijetu da vole MMA."

Foto: Per Haljestam

1155
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC, Semmy Schilt
Najpopularnije
Najnovije