Autor: HJS
Datum objave: 19.12.2016


Vizer na proslavi 65 godina hrvatskog juda: Idete u pravom smjeru

U četvrtak 15. prosinca 2016. održana je gala večera u povodu 65 godina Hrvatskog judo saveza.

Uz brojna priznanja i zahvale, večer su uveličali predsjednik Svjetske judo federacije Marius Vizer i potpredsjednik Europske judo unije Hans Paul Kutschera.

Brojne generacije hrvatskih i europskih judaša okupili su se na proslavi 65 godina Hrvatskog judo saveza. Mogle su se čuti i brojne legende i situacije otprije 40 godina, kao i dojmovi iz Rio de Janeira. 

Zasluženi pljesak tijekom govora predsjednice saveza Sande Čorak dobili su predstavnici generacija spočetaka hrvatskog juda. Uoči primanja prestižne nagrade Međunarodnog olimpijskog odbora za izniman doprinos promociji i povećanju uključenosti žena u sportu,predsjednica Čorak je istaknula:

- Nalazimo se na početku olimpijskog ciklusa koji završava u domovini juda, Tokiju 2020. godine. Zbog toga ova naša proslava ima dodatnu težinu jer spajamo uspjehe iz prošlosti s talentima za budućnost.

Priznanja za predstavljanje hrvatskog juda na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama primili su Marijana Mišković Hasanbegović (OI, London 2012.), Tomislav Marijanović (OI, London 2012.), Barbara Matić (OI Rio de Janeiro 2016.), Lucija Brešković (POI, Rio de Janeiro 2016.).

Zbog iznimnih zasluga u unapređivanju cjelokupne djelatnosti Hrvatskog judo saveza te zbog doprinosa trajnim vrijednostima u razvitku judo sporta u Hrvatskoj počasnim predsjednikom Hrvatskog judo saveza proglašen je Tomislav Čuljak.

Predsjednik Svjetske judo federacije, Marius Vizer, koji je od Hrvatskog judo saveza dobio priznanje za doprinos razvoju hrvatskog juda, u svom govoru je naglasio:

- Uvijek je veliko zadovoljstvo posjetiti Hrvatsku, članove naše judo obitelji i sportske prijatelje. Ova obljetnica pokazuje pravi put koji ima hrvatski judo i veselim se razvoju hrvatskih talenata i zauzimanju važnih uloga u svjetskom judu.

Plakete za doprinos su dobili i potpredsjednik Europske judo unije, Hans Paul Kutschera, državna tajnica za sport i najuspješnija hrvatska olimpijka Janica Kostelić te potpredsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.


Foto: Hrvatski Judo Savez

199
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije