Autor: HJS
Datum objave: 19.12.2016


Vinkovci peti na Europskom klupskom prvenstvu

Ono što je Europska liga u nogometu to je Europsko klupsko prvenstvo u judu.

Hrvatska je imala predstavnika u Beogradu, domaćinu ovogodišnjeg Europskog klupskog prvenstva, u JK Vinkovci, koji su završili kao peti.

Dobar nastup hrvatskih judašica, predstavnica JK Vinkovci, na Europskom klupskom prvenstvu u Beogradu, pokazao je veliki potencijal za sljedeća znajačajna natjecanja. U sastavu Vinkovaca su bile i još uvijek do kraja nezaliječene sestre Matić, Barbara i Brigita

- S obzirom na period godine imale smo odličan nastup u Beogradu. Najviše se istaknuo borbeni duh Maje Blagojević koja je nepobjediva u ekipnom natjecanju. Vidjelo se da nam nedostaje Barbara Matić,a ovo je bilo pravo pripremno natjecanje za Europsko prvenstvo (op.a. Varšava, Poljska u travnju 2017.) – prepričala je nastup u Beogradu najiskusnija Marijana Mišković Hasanbegović te dodala:


- Imamo pravu atmosferu i pozitivni timski duh. Zaista dišemo kao jedna. Sad je važno da sve budemo zdrave. Ovdje smo bile blizu medalje, a sad idemo po medalju u Poljsku na Europskom prvenstvo.

U prvom kolu, ekipa u sastavu Andrea Bekić (do 52 kg), Loredana Ohai (do 57 kg), Marijana Mišković Hasanbegović (do 63 kg), Karla Prodan (do 70 kg) i Ivana Maranić (preko 70 kg), suprostavila se iznimno jakoj ruskoj momčadi New Stream. Nakon pobjede Bekić, i sve druge hrvatske predstavnice su pružile dobar otpor i borbe, ali su Ruskinje prošle dalje sa 4-1.

Nakon toga su u repasažu JK Vinkovci zaredali tri pobjede. Prvo je sa 3-2 pala francuska ekipa Maisons-Alfort. Tena Šikić je wazarijem pobijedila R. Yvin, Ohai je na ippon bacila Holtzinger, a Blagojević je na kazne (0-2) bila bolja od Lacouchie. 

Da Francuskinje taj dan «leže» Hrvaticama pokazao je i meč protiv SGS-a. Chauve je pala zahvaljujući Bekić, Ohai je trebala samo 16 sekundi za ippon protiv Le Troadec, a Mišković Hasanbegović na iskustvo i kazne (0-2) je slavila protiv C. Yvin. Konačnih 4-1 je postavila Ivana Šutalo, europska prvakinja do 23 godina, protiv Dureau (ippon).

Za ulazak u borbu za broncu trebalo je pobijediti OJK Beograd. Kakav je to judo okršaj bio! Prvi bod je donijela Tena Šikić, da bi izjednačila Stoll protiv Topolovec. Prednost na stranu Vinkovaca donosi Blagojević protiv jake Jovane Obradović (ippon), a druga sestra Obradović, Anja, izjednačava na 2-2 protiv Prodan (kazne 0-2). U odlučujućoj borbi Ivana Šutalo pokazuje zašto je najbolja u svojoj kategoriji među mlađim seniorima i baca Milicu Žabić na ippon nakon 41 sekunde borbe i Vinkovci slave!

Tako je hrvatska ekipa ušla u finalni blok i borbu za broncu, a za protivnice su imale jaki francuski Pontault Combault. Tri puta u danu pobijediti Francuskinje nije lagan zadatak, a iako je Blagojević donijela bod nade za 1-2, ipponom protiv Watanabe, Mišković Hasanbegović i Šutalo nisu uspjeli napraviti potpuni preokret. 


JK Vinkovce su na Europskom klupskom prvenstvu predstavljale:

Do 52 kg: Andrea Bekić i Tena Šikić
Do 57 kg: Loredana Ohai i Tihea Topolovec
Do 63 kg: Marijana Mišković Hasanbegović, Maja Blagojević i Tatjana Lovrić Jovanović
Do 70 kg: Barbara Matić i Karla Prodan
Preko 78 kg: Ivana Maranić, Ivana Šutalo i Brigita Matić


140
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije