Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 10.02.2019


Viktor Zaman prvak Ujedinjenih Arapskih Emirata u Muaythaiju

Viktor Zaman već pet godina živi u Dubaiju gdje je otišao raditi kao trener.

Hrvatski borac nastupio je na prvenstvu Ujedinjenih Arapskih Emirata u tajlandskom boksu i osvojio zlatnu medalju.


Prvenstvo održano u Abu Dhabiju je drugo u povijesti te zemlje. Pokrovitelj je bio šeik Mohammed Bin Zayed Al Nahyan uz vrhunsku organizaciju i dobre novčane nagrade,

Zaman je naslov u kategoriji do 81 kilograma osvojio ostvarivši tri pobjede. U četvrtfinalu je eliminirao Nabila Ouacha, u polufinalu Heidara Bashira Hussaine, te u finalu Lazraka Wadouda.


Ovo je odličan rezultat hrvatskog borca s obzirom da se zadnji meč radio prije pet godina.

Zaman je kao natjecatelj ostvarivao vrhunske rezultate. 2008. pobijedio je na svjetskom prvenstvu u tajlandskom boksu u 'B' klasi, a 2011. je s trenerom Aleksandrom Pupcem iz zagrebačkog Spartan Gyma postao svjetski prvak u disciplini K-1.


"Pripreme je odradio u svojoj dvorani u Dubaiju, te se odlično fizički i kondicijski spremio, a za ovo prvenstvo se oslonio na veliko iskustvo iz prijašnjih mečeva. Specifične pripreme sparinga je odradio s prijateljima koji su profi borci u bliskoistočnoj regiji i Emiratima. Zaman živi već 5 godina u Dubaiju. U početku je radio kao osobni trener, a sada ima fitness management firmu, te je nedavno otvorio prvu od niza PLX - Power Life Boxing dvorana u Dubaiju" rekao nam je trener Hrvatske Muaythai reprezentacije Emil Zoraj.


"Sa Zamanom sam se čuo prije nekih mjesec dana. Tada mi je rekao da se sprema za prvenstvo u Emiratima. Trebao sam mu biti tamo u kutu, ali nažalost zbog mojih poslovnih obveza u inozemstvu na datum natjecanja nisam mogao doći. Izrazio je želju da nastupi na svjetskom prvenstvu u Muaythaiju koje će se održati u Bangkoku krajem srpnja. Rekao sam mu da dođe i nastupi na Prvenstvu Hrvatske  koje se održava krajem trećeg mjeseca, te da će imati osiguran nastup na svjetskom Muaythai prvenstvu u Bangkoku ove godine. Ovim nastupom je dokazao da još uvjek pripada rangu najboljih bez obzira na dužu stanku."

927
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Emil Zoraj, Aleksandar Pupac
Najpopularnije
Najnovije