Autor: mi
Datum objave: 14.09.2019


(VIDEO) Roberto Soldić vs Michal Pietrzak

Roberto Soldić u Londonu je stigao do 17. pobjede u karijeri.

KSW-ov prvak u velteru (17-3), u meču održanom na težini do 80 kilograma u kojem pojas prvaka nije bio ulog teže od očekivanog pobijedio je Michala Pietrzaka (8-4) u njegovom debiju za najjaču poljsku MMA promociju.

Razlika u stojci u prvoj rundi bila je izrazito na Soldićevoj strani. 31-godišnji Poljak nakon prvih pet minuta krenuo je krvav prema stolici, ali je pokušajima rušenja koje je hrvatski borac zaustavljao ipak iscrpljivao Soldića.

Druga runda protječe u niskom tempu. Nakon minute i pol Soldić dobro veže udarce rukama i nogama i do isteka vremena ima prednost u borbi na nogama. Pietrzak teško drži ruke podignutima, a 'RoboCop' to koristi, ali ne uspijeva udarcima rušiti protivnika, Lijevim je krošeom ozbiljno uzdrmao Poljaka, ali ovaj se spasio pokušajem rušenja.

U trećoj rundi vidjeli smo još manje akcije što je izazvalo zvižduke londonske publike.
Poljak je bio nešto aktivniji, a Soldić malo precizniji i na kraju je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

U kutu mu je bio trener Georgesa St. Pierrea Firas Zahabi.

'RoboCop' je trebao braniti naslov  protiv Čeha Patrika Kincla (22-9-1NC), ali je poljska promocija u utorak objavila da je Čeh otkazao meč zbog ozljede lakta.

24-godišnji Soldić u Londonu se borio i u listopadu prošle godine i nokautom u revanšu protiv Dricusa Du Plessisa (13-2) vratio naslov prvaka u velteru.


Soldićev sljedeći nastup očekuje se na KSW-ovoj priredbi u Zagrebu 9. studenog.
 


1846
Kategorije: MMA
Tagovi: , Roberto Soldić
Najpopularnije
Najnovije